Lélek

10 randitipp ami megváltoztatja a szerelmi életünket: az ötödik különösen meglepő

Egy idő után fárasztóvá válik, ha mindig ugyanazokat a köröket futjuk a kapcsolatainkban, és csak olyan potenciális partnerekkel találkozunk, akik mások, mint akiknek hittük őket. De akkor vajon mi hozhatja el a sikert?
lélek párkapcsolat randitipp szerelmi élet

1. Ne csak a tipikus helyeken ismerkedjünk

A buli és a diszkó nem a legjobb ismerkedőhelyek – de még a társkereső oldalakon is könnyű egy kudarcba belefutni. Jobban jár, aki olyan helyre megy, ahová a közös érdeklődés vonzza az embereket: például egy főző- vagy tánctanfolyamra. De az sem szentségtörés, ha a mindkettőnket jól ismerő barátok hoznak össze egy szimpatikus, és szintén egyedül levő ismerőssel, vagy egy régi barátunkkal kezdünk randizni.

2. Hagyjuk magunk mögött a múltat

Egy idő után mindenkinek van néhány csúnya története rosszul végződött kapcsolatokról, megcsalásról, válásról, nagy veszekedésekről. De nem lehet úgy nekivágni egy új kapcsolatnak, hogy ezek a régi történetek rányomják a bélyegüket a lelkünkre. Bár ezektől a rossz tapasztalatoktól nem egyszerű megszabadulni, ne ezekre koncentráljunk, hanem inkább élvezzük, ami most történik. A csomagjaink pedig addig maradjanak a csomagmegőrzőben.

3. Ne viselkedjünk hidegen, de ne is öntsünk rá mindent, ami az eszünkbe jut

Felmérések egész sora tanúskodik róla, hogy a férfiak azokat a nőket kedvelik, akikkel lehet együtt nevetni, és akik nem akarnak megközelíthetetlennek mutatkozni. Az is visszatetsző, ha életünk minden apró részletébe és a legmélyebb titkainkba is azonnal beavatjuk az új partnert. Nem kell túl sokat tudnia az exünkről sem.

4. Ne akarjunk senkit megváltoztatni

Ne azért randizzunk valakivel, hogy kihozhassuk belőle a legjobbat. Inkább azért válasszuk, mert tetszik, úgy, ahogy most kinéz és viselkedik. Fogadjuk el úgy, ahogy van (vagy ha olyan tulajdonságai vannak, amelyeket nem tudunk elfogadni, álljunk odébb idejekorán), de ne akarjuk megváltoztatni. Annak csak kudarc lehet a vége.

5. Érezzük jól magunkat

Lehet, hogy nem fogunk az első vakrandin belebotlani életünk szerelmébe, de ez nem ok arra, hogy rosszul érezzük magunkat. Olyasvalakivel is lehet jót beszélgetni, akivel később inkább csak barátok leszünk. A barátainkkal is lehet jót bulizni, akkor is, ha partner nélkül érkezünk. Sőt, akár moziba is elmehetünk egyedül, ha jó a film.

6. Ügyeljünk az első benyomásra

Közhely vagy sem, de az első benyomás fontos. Vagyis az első randira igyekezzünk összeszedetten érkezni, tartsuk meg a szemkontaktust, mosolyogjunk, és figyeljünk arra, amit a másik mond. De a legjobb, ha alapvetően önmagunk maradunk, legfeljebb önmagunk egy kicsivel jobb változatát nyújtjuk.

7. Vigyázzunk, ha valaki túl szép, hogy igaz legyen…

Ha a randipartnerünk túl szép, hogy igaz legyen, akkor valószínűleg nem is az. Ha tökéletesnek látjuk, két eset lehetséges: vagy másnak mutatja magát, mint aki valójában, vagy mi idealizáljuk, mert nagyon szeretnénk már megtalálni a herceget. Mindkét esetnek könnyen csalódás a vége. Inkább várjunk egy kicsit, és ismerjük meg jobban, mielőtt elkönyvelnénk, hogy eljött értünk életünk szerelme.

8. Ne nyomasszuk magunkat

Bár az első benyomásra érdemes ügyelni, ne akarjunk mindenáron „teljesíteni”. Az első randi nem
„állásinterjú” a házassághoz. Rendben van, ha tetszeni akarunk, de nem kell rágörcsölni sem az első, sem a második, sem a harmadik randira. Sőt, akkor sem kell másnak mutatnunk magunkat, ha már beindul a kapcsolat: ha nem érdekel a foci, de a párunkat igen, nem kell vele szurkolnunk. Az első meccsnél úgyis minden kiderül…

9. Maradjunk a realitások talaján

Ahogy a másik idealizálása, úgy a démonizálása sem túl jó ötlet. Ha nem hív fel a randi másnapján, az nem azt jelenti, hogy csak kihasználja a nőket, hanem azt, hogy nem jöttünk be neki annyira, mint vártuk, vagy csak nem döntött még a továbbiakról. Ha felhív, és megkérdezi, hogy vagyunk, az nem azt jelenti, hogy máris rajong értünk, csak azt, hogy érdekeljük. Amikor elragadna a hév, igyekezzünk visszatérni a realitásokhoz, és kicsit távolabbról szemlélni a kialakuló kapcsolatot.

10. Ne betegedjünk bele az elutasításba

Olyan is van, hogy nem jön össze, még akkor sem, ha nekünk tetszett a másik. Ez nem azt jelenti, hogy lúzerek vagyunk, akinek soha nem lesz egy épkézláb kapcsolata, csak annyit, hogy ezzel az emberrel nem illettünk össze. Persze az elutasítás kel-lemetlen, de nem kell túlságosan mellre szívni. Egyszer eljön a mi időnk is.

Fotó: Adobestock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete