Riportok

„Gabonakolbászba töltöm a szeretetet”

Súlyos betegsége évekkel ezelőtt teljesen megváltoztatta Zsuzsa életét. Az orvosok már rákkal ijesztgették, ám ő nem a sebészkést, hanem a kolbásztöltőt választotta.
gabonakolbász riport stanszki mihályné zsuzsa

A gyomaendrődi konyhában házikolbász készül. Stanszki Mihályné Zsuzsa szívből jövő mosollyal az arcán gyúrja össze a hozzávalókat, és rögtön elmondja: bármit is alkot, abban benne van az elhivatottsága és a szeretete, a különféle fűszerek és alapanyagok között ez a különleges esszencia. A most készülő kolbász különlegessége, hogy nem húsból, hanem gabonából készül! Zsuzsa ugyanis hosszú évek óta vegetárius – ha nem így lenne, ma talán már nem beszélgethetnénk. „Világéletemben imádtam a húsételeket. Megvesztem egy jó pörköltért vagy sültért – meséli Zsuzsa. – Csakhogy a genetikámhoz képest helytelen étrend hatására kifejlődött nálam a súlyos, krónikus bélgyulladás, ami végül már rákkal fenyegetett. Az orvosok műteni akartak, én azonban úgy döntöttem, mielőtt kés alá fekszem, megpróbálok természetes módon meggyógyulni.” Zsuzsa felkeresett egy természetgyógyászt, aki azon a véleményen volt, hogy a kétgyermekes édesanyának ezentúl mellőznie kell az étrendjében a húst, a tejtermékeket és bizonyos gabonaféléket is.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Akciós előfizetési ajánlatunk

Video