Riportok

„A névjegykártyámon ez áll: főállású boldog”

Pécs belvárosában, egy valaha volt pincesörözőben járunk. Tengernyi játék mackó vesz körül, odébb játék bohócok tömkelege, mellékesen egy szódásüveg-gyűjtemény, végül a hátsó traktus tekepályájának falain afrikai maszkok. Játék- és mesebirodalom.
afrikai maszkok főállású boldog illatos hunyorka játékbohóc játékmackó mackókészítő mesebirodalom pécs szódásüveg gyűjtemény tibold zita trencsényi zoltán zizi néni

Tibold Zita, azaz Zizi (gyerekeknek Zizi néni, mi azért ne öregbítsük, legfeljebb a jó hírnevét…), szóval Zizi, a mackógyűjtemény tulajdonosa hatalmas lendülettel halad a mackók között, miközben átszellemülten mesél. Mutatja élete első mackóját, a családi macikat, aztán a különféle szempontok szerint csoportosított medvefigurákat: a sportolókat, a zenészeket, a tengerészeket, a muzeális darabokat, a nagyokat, a kicsiket. Mutatja a híres macikat: a moszkvai olimpia kabalafiguráját, az esti meséből ismert tévémacit és a különlegességeket, a radírmacit, a könyvtámasz macit, a dióhéjban lakókat, miniatűr babaházakban élőket… életképek mackókkal… Zizi mosolyogva mesél, minden medvebarátját a nevén szólítja. Guszti mackó, a Varázspadlás óriása hintaszékben terpeszkedik, Pofazacskó a bejáratnál őrködik. Fantasztikus, vibráló mesevilág. Közel kétezer mackó és a további gyűjteményekkel együtt hét-nyolcezer tárgy. A múzeum hátsó traktusában gyerekzsúrokat rendeznek, amelyeken a kicsik (és igen, a szüleik is…) jelmezeket ölthetnek, mesejátékok főszereplőivé válhatnak. Zizi Komlón, vasutas famíliába született.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Akciós előfizetési ajánlatunk

Video