Riportok

„A videózás olyan, mint a reggeli fogmosás”

Benke-Bercsényi Kinga neve már egy ideje jól cseng a közösségi oldal természetkedvelő csoportjaiban. A fiatal nő nemrégiben két fehér dámszarvast is lencsevégre kapott szülőfalujához közel.
benke-bercsényi kinga cukrász dámszarvas erdő gím kamera közösségi oldal madarak őz róka természetkedvelő csoport vadles ványik dóra

Ráadásul, az egyik felvétel a szerencsén múlott, hiszen fényes nappal férjével a bevásárlásból autóztak hazafelé, amikor felfigyeltek a különleges jószágra. Még szerencse, hogy Kinga a kamerája nélkül egy tapodtat sem tesz. Nemcsak akkor van vele, amikor a környéken indul vadat lesni, de akkor is magával viszi, ha elszalad egy kiló kenyérért. Az állatok és az erdő-mező szeretetét hazulról hozza, kislányként már madarat lesett, és kis zsebkönyvében karikázgatta, amiket felismert közülük.  Kinga édesapja vadász, sőt, a húga is az lett. Amíg az apuka a lesen várta a vadat, ők az édesanyukkal pokrócba burkolózva ültek a kisteherautó platóján, és ott hallgatták az éjszakai erdő hangjait. Kinga először az ő távcsövét kérte kölcsön, hogy gyerekként közelebbről vizsgálhassa a madarakat, az éneküket pedig a nagymamájával hallgatta, aki talán a legnagyobb hatással volt rá.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete