Riportok

„Esernyője mindenkinek van, no de ennyi…”

Bármerre néz az ember,mindenhol esernyők: a falon, a plafonon, a polcokon, a szekrényen. Ilyet elképzelninem is lehet, ezt látni kell.A különleges gyűjteményt egy családi házban őrzik, Hajdúsámsonban. Havasi István 15 éve szinte minden idejét az esernyőknek szenteli.
debreczeni csilla esernyő esernyő gyűjtemény esernyőhasználati jótanácsok gyűjtemény hajdúsámson havasi istván kisasszony-esernyő tárlatvezetés

Kisasszony-esernyő, vállraakasztós, nagy görbe bot, kis görbe bot, egyenes fogójú, félfogós, zsebesernyő, fejre tehető, menyasszonyi, zenélő… – mint amikor Gombóc Artúr sorolja a kedvenc csokoládéfajtáit, Pista bácsi is olyan lelkesen kezdi a tárlatvezetést, otthonos kis szobájában. Katonás rendben sorakoznak egymás mellett az azonos fajták, amik még szín szerint is rendezve vannak. 2004-ben, a nyugdíj előtt nem sokkal egy munkahelyére bedobott, összecsuklott esernyővel kezdődött minden. A csíkos „egyenes fogójú” nagyon megtetszett neki, hazavitte és megjavította. Azóta is működik. Néhány nappal később a kollégáitól kapott még négy darabot, aztán már nem volt megállás.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete