Egészség Riportok

Melltartó-diéta: egy számmal is növelheti a méretet ezekkel az ételekkel – 3 napos mintaétrend

A mell rugalmasságát, sőt, egyes elméletek szerint még méretét is befolyásolhatjuk azzal, hogy mit eszünk.

Így marad feszes B!

Bár igazán jól hangzik néhány hét alatt számottevő túlsúlytól megszabadulni, melleinknek nem tesz jót a drasztikus diétázás. A jelentős súlycsökkenéstől hamar veszítenek zsírállományukból, ráadásul a finom bőrfelület nem képes alkalmazkodni a gyors változáshoz, így megereszkedik. Aranyszabály, hogy ha meg akarjuk óvni kebleink feszességét, tudatosan építsük fel a fogyókúrát, hétről hétre legfeljebb egy kiló súlyvesztéssel kalkulálva! Főként akkor figyeljünk erre oda, ha a diéta mellett nem jut idő a testmozgásra. A mellizom-erősítő gyakorlatok ugyanis sokat segítenek abban, hogy megelőzzük a bőr petyhüdtté válását.

Nőies étkek

Bizonyos zöldségek, gyümölcsök és gabonafélék azáltal tartják feszesen a bőrünket, hogy erősítik a kollagénrostokat, vagy szabadgyök-tartalmuknál fogva lassítják az öregedési folyamatokat.

  • Alga: Talán furcsa alapanyag, mégis megéri kipróbálni akár egy ízletes ázsiai levesben, akár a szusiban. Ha ódzkodunk a szokatlan íztől, algás pakolással kívülről is ápolhatjuk a dekoltázsunkat.
  • Bab és dió: Nem csoda, hogy a legtöbb mellápoló szérum tartalmaz cinket, hiszen az selymessé és feszesség teszi a bőrt. A bab és a dió emellett szelénben is gazdag, melyből egyébként általában keveset juttatunk a szervezetbe. Pedig az egyik leghatásosabb bőrfiatalító!
  • Tengeri halak, répa: A titok, hogy A-vitamint tartalmaznak, amely kulcsfontosságú a bőr megfelelő regenerációjához. Mivel zsírban oldódó vitaminról van szó, kapszula formájában könnyebben túladagolható, mintha ételekből jutnánk hozzá. Együnk sok májat, túrót és teljes kiőrlésű gabonafélét is, hiszen szintén kiváló A-vitamin-források!
  • Kukorica- és mogyoróolaj: A növényi olajokban található E-vitamin a bőr legjobb barátja. Lassítja az öregedési folyamatokat, szabadgyök-fogó hatású. Ha nem szeretjük a kukorica- és a mogyoróolajat, szerezzünk be helyette tökmag- vagy olívaolajat, és azzal locsoljuk meg a salátánkat! Az édesburgonya és a mandula is tartalmaz E-vitamint.
  • Savanyú káposzta: Gondoltuk volna, hogy a savanyúság vagy egy hűsítő citruskoktél is segít megőrizni a mell rugalmasságát? Együnk ezekből minél többször, ugyanis magas C-vitamintartalmuknál fogva erősítik a kollagénrostokat. Utóbbiak felelősek azért, hogy bőrünk sokáig feszes maradjon.
  • Fahéj: Mellvitalizáló fűszer, szórjuk meg vele a reggeli kávét, vagy tegyünk egy keveset cukormentes tejberizsünkre!

„A” kosárból „B”?

Szója: Természetes növényi hormont, vagyis fitoösztrogéneket tartalmaz, ezáltal segíthet a kisebb kosárméretből nagyobbat varázsolni. Ugyanakkor csak olyan szójatartalmú terméket vásároljunk meg, mely származási helyén tiltják a génkezelést!

Mellnövelő avokádó: Ugyan kalóriatartalma nem mondható alacsonynak, 70 százalékban egyszeresen telítetlen zsírsavat tartalmaz, tehát nagyon egészséges. Egyes új kutatások szerint még a mellméretünket is növelheti.

TIPP

Csalánból és zsurlóból „dekoltázsteát” készíthetünk. Reggelente igyunk meg egy pohárkával, hogy a gyógynövényekben található szilíciummal selymessé tegyük a bőrt.

Érdekesség!

Japánban már gyártanak úgynevezett „F-kosaras kekszeket”, ezek olyan alapanyagokból készülnek, melyek természetes módon növelik a mellek méretét. Vajon mindez csak hisztéria, vagy tényleg hatásos a mellnövelő kekszevés? Egy biztos: a kismellű ázsiai hölgyek rajonganak az újdonságért!

B-kosaras mintaétrend + sport:

1. nap

Reggeli: Kávé szójatejjel, fahéjjal megszórva, 2 szelet teljes kiőrlésű pirítós túrókrémmel és répacsíkokkal.
Tízórai: 5 szem dió.
Ebéd: Sovány csirkemell édesburgonyával és vegyes salátával.
Uzsonna: Avokádókrém pirítóssal és paprikával. (Az avokádókrém elkészítése: Az avokádót hámozzuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Tegyük be egy aprítógépbe, és pépesítsük össze. Majd ízlés szerint tisztított, zúzott fokhagymával, citromlével, sóval, borssal és tejföllel ízesítsük.)
Vacsora: Grillezett hal, vegyes saláta kukoricával, sajttal, répával, uborkával és paradicsommal, mogyoróolajjal meglocsolva, 1 szelet teljes kiőrlésű pirítós.

+ Napi extra mellfeszesítő mozgás: Mellizomtorna súlyzóval

2. nap

Reggeli: Rántotta 2 tojásból, teljes kiőrlésű kenyérrel, frissen facsart narancslé.
Tízórai: 5 szem mandula.
Ebéd: Resztelt máj krumplival és savanyú káposztával.
Uzsonna: Sajtos babpüré pirítóssal.
Vacsora: Algás-zöldséges húsleves szójaszósszal és rizstésztával.

+ Napi extra mellfeszesítő mozgás: Mellúszás

3. nap

Reggeli: Natúr joghurt müzlivel, kockára vágott papajával.
Tízórai: Facsart répából, almából és egy csepp citromléből készült, felvizezett jeges üdítő.
Ebéd: Csirkemellcsíkok rántva avokádókrémbe mártogatva (köret nélkül!)
Uzsonna: Szójakockák fokhagymával elkészítve (csak egy kis tányérral együnk belőle!)
Vacsora: Hal tetszőleges módon elkészítve, párolt spenót.

+ Napi extra mellfeszesítő mozgás: Futás (Ehhez mindenképpen válasszunk egy kényelmes, a mellet minden oldalról tökéletesen támasztó sportmelltartót!)

Fotó: shutterstock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete