Egészség Riportok

Folyékony diéta Amerikából, éhezés mentes fogyás a franciáktól: ezek a legújabb fogyitrendek

Felcsillant a remény azok előtt, akik már egy ideje harcban állnak a mérleggel! 3 olyan újfajta diétát lestünk el külföldről, melyek közül még a legválogatósabb fogyni vágyó is biztosan megtalálja a számára megfelelőt.

Program Amerikából

A 21 napos méregtelenítő diéta nem csak a felesleges súlytól szabadít meg, hanem az olyan krónikus betegséget is kezeli, mint például az irritábilis bél szindróma, az allergia, a fejfájás, a depresszió vagy
az állandó fáradtság. A program kifejlesztője, dr. Alejandro Junger, New York-i kardiológus szerint
a túlsúly és egyes betegségek az évek során a szervezetben felszaporodott méreganyagok miatt alakulnak ki. A kúra során ezektől szabadulhat meg a fogyni vágyó, ezáltal visszaáll a szervezet egészséges működése és öngyógyító képessége, meggyógyul a test, és ledobja magáról a felszedett pluszkilókat.

Mit ehetünk 3 hétig?
A 21 napos kúra alatt reggelire és vacsorára nem ehetünk olyat, amit rágni kell, ebédre azonban már jöhet a szilárd étel. A folyékony ételt készíthetjük friss gyümölcslevekből, zöldséglevekből vagy levesből.
A vacsora és a reggeli között teljen el legalább 12 óra, hogy az emésztőrendszer kipihenhesse magát.

Fontos!
Kerüljük a feldolgozott, finomított élelmiszereket!
Együnk tápanyagokban gazdag ételeket: zöldségeket, gyümölcsöket, dióféléket, magvakat, hüvelyeseket.
A program alatt minden nap napozzunk minimum 15 percet, mert eközben nagy szükség van
a természetes D-vitmain-forrásra. Járjunk minél többet szaunába, masszázsra, mivel ezek felgyorsítják
a szervezet méregtelenítését.

Ajánlott ételek:
Mangó, ananász, málna, áfonya, alma, görögdinnye, leveles zöldségek, cukkini, uborka, sárgarépa, sütőtök, brokkoli, spárga, rizstej, mandulatej, barna rizs, köles, lencse, bab, dió nyersen, hidegen sajtolt olajok, halak, vadhúsok, bárány, kacsa, csirke, pulyka, gyógynövények és fűszerek, zöld tea.

Mintaétrend

Reggeli: ananászturmix

Tízórai: fél marék mandula

Ebéd: tengeri hal spárgával

Uzsonna: bogyós gyümölcsök

Vacsora: turmixolt krémleves

Diéta Franciaországból

A régi tapasztalatokat ötvözte a modern tudomány tanácsaival a francia diétás program. Ennek lényege, hogy ne sanyargassuk magunkat fogyókúra közben, vagyis nem szabad éhezni. Ráadásul minden héten megengedhetünk magunknak egy dorbézolós napot, amikor bátran kényeztethetjük pocakunkat. Ennek tudatában már könnyebb elfogadni, hogy e közben a mozgást sem szabad elhanyagolni, de a terv kidolgozói azt ígérik, hogy tanácsaikat követve csúcsformába lendülhetünk.

Fontos!
• naponta 5-ször kell étkezni, egyiket sem szabad kihagyni, – az 5 fő táplálékot kiegyensúlyozottan kell tartalmaznia az étrendnek (szénhidrát, fehérje, egészséges zsírok, cukormentes italok, rostok)
• heti egy napot bűnözhetünk a program 5 hete alatt
• 5 edzésnapot kell tartani minden héten

Szórakoztasson a sport!
A heti ötszöri sport nem túl megerőltető, hiszen alkalmanként csak 25 percet kell tornáznunk. Ehhez használjunk ugrókötelet, gumiszalagot vagy fitneszlabdát, ezek legalább nem unalmasak, sőt, akár szórakoztathatnak is. Lényeges, hogy egy edzés alatt csak testünk alsó vagy fölső részét tornáztassuk, például hétfőn a törzset, a hasat és a karokat, kedden a popsit és a lábakat.

Új technika Angliából

Hideg víz és feketekávé – ezeket ajánlja az OMG-technika, ami kipróbálói szerint nem csak a zsírt olvasztja le rólunk, hanem a narancsbőr ellen is hatásos. Venice A. Fulton sportszakember azt ajánlja, hogy hat héten keresztül kövessük az előírásokat.

Hagyjuk ki a reggelit!
A legtöbb diéta a napi ötszöri étkezést írja elő, ez azonban ragaszkodik ahhoz, hogy csak háromszor együnk, és a reggelit is hagyjuk ki. A program összeállítója úgy tartja, hogy a kiadós, energiadús reggelik egész napra leállítják a zsírégetés folyamatát, így megáll a fogyás. Ezért érdemes
a tízóraival kezdeni a napot, előtte csak egy kávét igyunk, de tej és cukor nélkül. Az étkezési tanácsok betartása mellett az is lényeges, hogy naponta egyszer mártózzunk meg vagy zuhanyozzunk le hideg vízben. Ez azért szükséges, mert a hidegnek bizonyítottan zsírégető hatása van. A hőfokot úgy állítsuk be, hogy elég hűvös legyen, de azért ne fázzunk meg.

Segít a kávé és a lufifújás
A program közben azért lényeges a rendszeres kávézás, mert annak koffeintartalma serkenti az anyagcserét. Az elsőt még reggel, éhgyomorra kell meginni pluszkalóriák nélkül. Mozgással gyorsabb sikerre számíthatunk. A program kiötlői szerint napi 30 perc mozgás már elegendő, és ennek sem kell túlságosan megerőltetőnek lennie, arra ügyeljünk, hogy ezt lehetőleg a friss levegőn tegyük.
A leghatásosabb azonban a rendszeres lufifújás. Venice azt tanácsolja, hogy minden nap – lehetőleg este, mert akkor a legnagyobb a tüdő kapacitása – fújjunk fel egy luftballont, egészen kipukkanásig. Ő ugyanis úgy tartja, hogy ez hozza a legjobb és leggyorsabb eredmény, ha valaki lapos hasat akar.

Fotó: shutterstock