Sztárok

Pachmann Péter: „Annának szívecske formára vágom a szendvicset”

Noha idén 20 éve, hogy képernyőn van, Pachmann Péter úgy érzi, a siker az ő esetében sokáig váratott magára. Mostanság azonban úgy tűnik, álmai lehetőségei végre rátalálnak!
pachmann péter, szárok, magyar sztárok, sztár

Sok éven át ő volt a szürke öltönyös és kellemes hangú híradós műsorvezető, akiről, a műfaj jellegéből adódóan, nem sokat tudhattunk. Csak nemrégiben, A Nagy Duettben – amelyet meg is nyertek Péter Szabó Szilviával – derült ki, hogy milyen sziporkázó, szórakoztató és sokoldalú személyiség. Pachmann Péter azóta is azon dolgozik, hogy a benne szunnyadó lehetőségeket minél inkább kibontakoztassa. A TV2 Mokkájában végzett munkája mellett idén például írt egy nagyregényt, és egész nyáron a Happy Hours című műsort vezeti a Jazzy Rádióban.

Regényt írt a délszláv háborúról

„Talán különös, de számomra 18 éven át idegen volt a siker, annak ellenére, hogy országosan ismert voltam – meséli a műsorvezető. – Nem tudtam megmutatni a színeimet, és A Nagy Duett ilyen szempontból áttörést hozott. Hirtelen csak úgy áradt felém a közönség szeretete, több száz levelet kaptam, ami megerősített abban, hogy más, kötetlenebb műfajokban is érdemes kipróbálnom magam, megmutatni azt a nyitott, vidám, életigenlő és kalandvágyó pasit, aki civilben mindig is voltam.” Péter nemrégiben fejezte be nagyregényét, amely októberben jelenik meg, és a hajdani délszláv háború eseményeinek kellős közepébe röpíti el leendő olvasóit.

„Annak idején sokat tudósítottam a frontról, így hitelesen tudtam írni a közegről. Ez a történet nem rólam szól, de az én szememen át láttatja az eseményeket, a fantáziámban megszületett történettel együtt. Az meg sem fordult a fejemben, hogy a saját magánéletemről írjak, vagy épp a fogyókúrámról, kezdettől szépirodalomban gondolkodtam. Ugyan a könyvet már leadtam a kiadómnak, az idei nyár továbbra sem az önfeledt pihenésről szól. Amikor elvállaltam a Jazzy Rádión szeptemberig a napi szintű műsorvezetést, megbeszéltem a családommal, hogy idén a nyaralást őszre toljuk. A rádiózással régi álmom vált valóra, így a feleségem is támogatott ebben. Élvezem, hogy önmagamat adhatom,
és kötetlenül beszélgethetek az éterben művészekkel és különleges sorsú vagy foglalkozású emberekkel.”

Boldoggá teszi a családja

Péter a hétköznapokban férjként és családapaként is helyt áll. Nagyfia, Balázs, akivel nemrégiben együtt szerepelt a TV2 Vigyázat, gyerekkel vagyok! című műsorában, már komoly 11 éves fiatalember. Nem csoda, hogy egyre jobban élvezik az együtt töltött időt! „Balázzsal imádunk együtt utazgatni,
kalandozni – meséli Péter. – Kialakult egy közös szokásunk, amely szerint minden évben elutazunk egy-egy európai nagyvárosba, és felfedezzük a látnivalókat, csavargunk, megbeszéljük az élet nagy dolgait. Ezek fontos pillanatok mindkettőnk életében, és bevallom, Balázs társaságában nem nehéz örök fiatalnak éreznem magam.”

A 46 esztendős műsorvezetőnek van egy lassan két és fél éves kislánya is, Anna, tombol köztük az apa–lánya szerelem.

„Anna két perc alatt kenyérre ken – meséli. – Van, hogy ül a tévé előtt, egy rajzfilmet néz, és kiadja nekem a parancsot, hogy készítsek vacsorát. Képes vagyok szívecske formájúra vágni neki a kis szendvicskatonákat, és amikor tálalok, megkérdezem tőle, megfelelően hajtogattam-e össze a sajtszeleteket. Ha nem elégedett, visszatérek a konyhába, és még dolgozom egy kicsit a projekten. Nos, így vagyunk mi ketten egymással, azt hiszem, Anna nem kérhet tőlem olyat, amit ne tennék meg érte.”

Ősszel Horvátországba készül

A műsorvezető nagyon élvezi a nyári feladatait, de várja a szeptembert, hogy családjával néhány napra elutazhasson kikapcsolódni.

„A tervek szerint a feleségemmel, Timivel és a gyerekekkel Horvátországba megyünk egy kis nyaralásra – árulja el Péter. – Amíg a Tényekben mondtam a híreket, nagyon sokszor dolgoztam este és hétvégén, vagy ünnepnapokon, ezért sok szép családi pillanatról lemaradtam. Hosszú idő után a tavalyi volt az első olyan karácsony, amikor az ünnepi készülődés minden pillanatát együtt élvezhettem a szeretteimmel. Mivel nagyon sokat voltam nélkülük, ezek a pillanatok még inkább felértékelődtek” – vallja a műsorvezető, aki a jövőjét is úgy alakítja, hogy abban a családja minél nagyobb hangsúlyt kaphasson.

Koncerten ismerte meg a feleségét

Pachmann Péter már jó ideje egyedülálló volt, amikor egészen véletlenül, egy koncerten megismerte a feleségét, Timit. „A beszédes tekintetével azonnal megbabonázott, és odaléptem hozzá, azzal a rettenetesen rossz szöveggel, hogy mi lenne, ha készítenénk egy közös képet. Másnap este nyolcra randevút beszéltünk meg, méghozzá a Lánchíd kellős közepére” – meséli Pachmann Péter.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete