Sztárok

Kollányi Zsuzsi: „Nagyon örülök, hogy ketten is kellettünk!”

Várandóssága ötödik hónapjában kirobbanó formában van Kollányi Zsuzsi. Az énekes-nőnek úgy kell fékeznie, emlékeztetnie magát a színpadon, hogy önmaga mellett egy csöppségre is vigyáznia kell.
kismama kollányi zsuzsi nagy duett szurovecz kitti Tv2

A Nagy Duett próbájának szünetében találkozunk vele, és miközben délután fél ötkor végre hozzájut az uzsonnájához, örömmel mesél nekünk az életéről. Például arról, mennyire élvezi, hogy vele együtt négy kismama van a műsorban, így ha épp nem állnak színpadon, a kulisszák mögött mindig van kivel beszélgetnie a várandósságról. „Adélt, Adrit és Szabinát is nagyon kedvelem, remekül kijövünk, így ez a helyzet különösen szívmelengető” – mosolyog Zsuzsi, majd hozzáteszi: ő nagyon szerencsés, mert mire annak idején elkezdődtek a műsor próbái, már túl volt az első trimeszter rosszullétein. „Amikor megkerestek a TV2-től a műsor kapcsán, azonnal jeleztem a stábnak, hogy mi ketten jövünk. Örülök, hogy így is kellettünk – árulja el Kollányi Zsuzsi. – Szerencsére mire érdemben dolgozni kezdtünk, már nem voltam sem émelygős, sem fáradékony, sőt, a második trimeszterre annyi energiám lett, mint amikor csúcsformában vagyok. Koncert vagy egy-egy adásnap után megesik, hogy a párom emlékeztet: nem kellene ennyire ugrabugrálni és megfeledkezni magamról, hiszen a csöppségünkre is vigyáznom kell.” Egyébiránt a napokban kiderült, az énekesnő kisfiút hord a szíve alatt. Mint mondja, addig fog dolgozni várandósan, ameddig csak jólesik neki – ebben a kedvese is támogatja. „A párom, Attila, pontosan tudja, mennyit bír a testem, hiszen mediterrán táncokat tanít, és jó ideje járok az óráira, mostanában már megesik, hogy a tanításban is besegítek neki – mondja Zsuzsi. – Nem is lehetne ez másként, hiszen az én életem az éneklés, a zene, a tánc! Épp ezért, ha meglesz a pici, ott fogom folytatni, ahol abbahagytam. Nyilván az ő igényeihez alkalmazkodva, de nagyon hamar visszatérek a színpadra. Nem azért, mert félek, hogy kiesem a szakmai vérkeringésből, hanem azért, mert a hivatásomból rengeteg életerőt, boldogságot nyerek. Nagy örömömre Attila is így gondolkodik a szakmájáról, így maximálisan támogat abban, hogy szülés után, amint lehet, újra énekeljek. Szerintem nagy hibát követ el az a saját lelkével, és a gyerekével szemben is, aki hosszú időre lemond a számára fontos dolgokról, csak mert babája született.”

 13 évig irodában dolgozott

Kollányi Zsuzsi szinte hamarabb énekelt, mint járt: háromévesen már kívülről fújta a korabeli könnyűzene slágereit. Gyerekkorában több hangszeren is megtanult játszani, komolyzenével is foglalkozott, de mindig érezte, hogy a populáris muzsika az ő útja. Tinédzser-korától volt szólóénekes és vokálos különböző zenekarokban, építette a zenei hivatását, de az is fontos volt, hogy civil végzettséget szerezzen. „Kezdetben persze még nem tudtam a zenélésből megélni, így, miután pénzügyi szakon diplomáztam, 13 éven át dolgoztam egy multicégnél – meséli Zsuzsi. – Nem volt könnyű élet: napközben elvesztem a számok világában, aztán délután rohantam próbálni, majd este vagy éjszaka koncertre, és másnap 3-4 óra alvás után mentem ismét dolgozni. Így visszatekintve nem is tudom, hogyan bírtam ezt az élettempót. A multi a több mint egy évtized alatt valósággal bedarálta a lelkemet, és nagyon hálás vagyok a sorsnak, amikor a zenei életem egyszer csak olyan szinten kiépült, hogy már meg tudtam belőle élni. Még így is nagyon nehéz volt elengedni a megszokást, az állásomat, a fix fizetésemet, de miután végre megtettem, soha, egyetlen pillanatig sem bántam. Azóta is úgy hiszem, a világon bármiből meg lehet élni, amit szívvel-lélekkel csinálunk. Különben is: annál, hogy mennyit keresünk, sokkal fontosabb, hogy is érezzük magunkat a mindennapokban.”

 „Rajtuk maradtam, mint szamáron a fül”

Az énekesnő sorsában fontos mérföldkő volt, amikor vokálosként bekerült Majka zenekarába. „Ez is egy véletlenen múlott, mint ahogy a hivatásomban nagyon sok minden. Nincs bennem tudatosság, mindig az érzéseimre hagyatkozom. Így történt akkor is, amikor az egyik együttesünk basszusgitárosa szólt nekem, hogy Majkáék beugrós vokálost keresnek a következő koncertjükre. Mentem, és első perctől csodás volt köztünk az összhang, így hát rajtuk maradtam, mint szamáron a fül” – nevet Zsuzsi, akire Majkáék mellett figyeltek fel igazán a televíziós produkciók is. Az énekesnő örül annak, hogy egyre népszerűbb, egyre többen megszólítják az utcán, és kedvesen gratulálnak neki a szerepléseihez, és a babához is, de azt mondja, a sztároknak járó különleges bánásmódot nem igényli, és képtelen megszokni.  „Zavarba jövök, amikor például egy kávézóban fizetni akarok, és a felszolgáló közli, hogy a ház vendége voltam, vagy amikor fellépés után komplett meglepetésvacsora vár a kulisszák mögött. Attól, hogy énekelek és koncerteken, tévében szerepelek, még nem érzem azt, hogy több lennék másoknál. Épp ezért mindig, mindenhol igyekszem meghálálni a kedvességet. Persze, tudom, egy ponton túl ebben szétszakadnék, így hát nincs más hátra, el kell fogadnom: a hangom az, amivel a legtöbbet tudom adni az embereknek” – búcsúzik a mosolygós kismama.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete