Konyha Sztárok

A Konyhafőnök VIP döntőse, Kardos Eszter: „Nem jó érzés másodiknak lenni”

Egyik szeme sír, a másik nevet Kardos Eszternek. A kétgyermekes színésznő szerint a második hely a legrosszabb, mert csak egy pici kellett volna a győzelemhez. De a családja így is nagyon elégedett a főzőtudományával.

Kimondja az igazságot.

„Karnyújtásnyira a győzelemtől, a dicsőségtől és a pénztől, nem jó érzés másodiknak lenni, de elfogadom, hogy a séfek Evelin főztjét tartották ízletesebbnek, abszolút jogosan nyert. A zsűri szerint a valaha volt két legerősebb versenyző állt egymással szemben. Én mindent megtettem, lelkiismeretesen készültem az adásokra, még álmomban is főztem, annyira jól akartam teljesíteni a versenyben, de otthon nem fine dining ételeket készítettem a kisgyerekeimnek, hanem sült krumplit, rántott húst és főzelékféléket. A Konyhafőnök VIP-nek köszönhetően most már strucchúsból is tudok vacsorát csinálni” – mondja nevetve.

A 31 éves színésznőnek nagy támaszt jelentett a családja, mert amíg ő a tévéstúdióban forgatott, a szerettei vigyáztak a gyerekekre, Erikre és Zitára. A kulisszatitkokról így mesél. „Napi 10-12 órát voltam távol. Szerencsére a gyerekek 78 éves dédpapája a szomszédunkban lakik, így gyakran átjött vigyázni a kicsikre.”

Eszter azt mondja, számos pozitív hozadéka van annak, hogy kipróbálta magát versenyzőként. „Sokkal gyorsabban főzök, mint korábban, egy óra alatt szinte mindent elkészítek, mivel könnyebben átlátom a munkafolyamatokat. Régebben mindig ugyanazt a 10-15-félét főztem, most új dolgokat is becsempészek a vasárnapi ebédünkbe. Például a céklapürét, ami egészségesebb a krumplipürénél. A finom íze és az érdekes színe miatt a gyerekek is megszerették.”

Császármorzsa

Hozzávalók:

• 1 marék mazsola
• 1 dl rum
• 4 db tojás
• só, ízlés szerint
• 2,5 dl tej
• 15 dkg finomliszt
• 1 evőkanál vaj
• 2 evőkanál porcukor

A mazsolát leöntjük rummal, és félretesszük. Egy tálban habosra keverjük a tojássárgájákat a sóval, majd felváltva a tejjel és a liszttel csomómentesre keverjük, végül hozzáadjuk a rumos mazsolát. A tojásfehérjét keményre verjük egy csipet sóval, majd részletekben hozzákeverjük a tejes keverékhez. Egy nagyobb serpenyőben vajat olvasztunk, majd a keverék felét beleöntjük, és közepes lángon kb. 5 percig sütjük. Négyfelé vágjuk a tésztát, megszórjuk porcukorral, majd megfordítjuk a szeleteket, ismét megszórjuk porcukorral, majd további néhány percig sütjük. Egy lapát segítségével apróbb darabokra vágjuk a szeleteket, majd lekvárral vagy almaszósszal melegen tálaljuk.

Fotó: RTL Klub

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete