Lélek Sztárok

Így él visszavonulása óta Bombera Kriszta: „Az új életforma szabadságot hozott nekem”

A riporter-műsorvezető 2020-ban vonult vissza a televíziózástól, de ez nem jelenti azt, hogy unalmasan telnének a napjai.

Az egykori tévés elárulta, egyáltalán nem hiányzik neki a képernyő. Szeret – amennyire csak lehet –civilként élni, és ahogy ő fogalmaz, a kis konyhaasztala mellől dolgozni. Szabadúszó médiaszakemberként ezt meg is teheti.

„Arra jöttem rá, hogy én inkább ügyek, témák miatt vettem részt a nyilvánosságban, kevésbé önmagam miatt – meséli. – Közéleti újságíróként a dolgok háttere érdekelt, és az, hogy a megszerzett információkat átadjam a nézőknek. Az összes műsoromban ez volt a helyzet, a történetek érdekeltek, és a mögöttük lévő emberek. Talán ez az oka annak, hogy nem rázott meg a képernyőtől való eltávolodás. Viszont rengeteget nyertem vele. Szabadúszóként végre úgy osztom be az időmet, ahogy akarom. Ha a nap közepén támad kedvem sétálni, tornázni, vagy éppen találkozni egy baráttal, egyszerűen nekiindulok. Az új életforma szabadságot hozott nekem.”

Olyan szabadságot, amelyben Kriszta végre megengedheti magának, hogy olykor egy időre eltűnjön a világ elől. Így tett nyáron is, amikor a családjával három hétre Ázsiába utazott.

„Az utolsó egy hétben a férjem és a lányom leváltak rólunk, mi pedig a fiammal ketten kalandoztunk. Nagyon sok élményt szereztünk és rengeteget beszélgettünk. Az út végén pedig Márk azt mondta, hogy máskor is szívesen eljön velem anya-fia túrára, ami nekem akkor komoly vigaszt jelentett, mert nem sokkal később elindult Hollandiá­ba. Azok a közös napok Ázsiában szép, szinte rituális lezárását adták számomra a gyerekkorának.”

Rendkívül érdekli a mesterséges intelligencia

A hajdani riporter jelenleg a tudományos és nagyvállalati szférában tevékenykedik – főként üzleti konferenciák háziasszonyaként találkozhatunk vele.

„Lételemem a felkészültség, így egy-egy projekt kapcsán rengeteg kutatómunkát végzek. Amivel különösen sokat foglalkozom, az a mesterséges intelligencia, minden potenciális előnyével és veszélyével együtt” – meséli. Ezenkívül a portfolio.hu oldalon hetente jelentkező interjúsorozatot vezet Business Menü Bombera Krisztinával – online műsora folytatásaként.

 

Fotó: Falus Kriszta

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete