Lélek Sztárok

Keresztes Ildikó: „Mindig jóképű pasijaim voltak”

Az énekesnőnek nincs oka panaszra, ha a volt párkapcsolatairól van szó.

„Szép váll, csinos láb, csupasz mell, bronzos bőr és kék szemek. Nálam nincsen szerencséd! Izmos kockahas, üres fej, te is csak kirakatbábu vagy. Túl szép, hogy igaz légy” – énekelte a Venus együttes a kilencvenes évek egyik legnagyobb slágerében. A dalt most Keresztes Ildikó a Duna Csináljuk a fesztivált! című show-műsorában adja elő.

„Jóképű pasijaim voltak”

Azt mondja, nagyon megörült, amikor megtudta, hogy ezt a dalt énekelheti. „Általában nekem a hasonló műsorokban nagy, lírai nótákat szoktak adni. Óriási amplitúdóval élem az életem, és ilyen vagyok a színpadon is, szeretem a dinamikus dalokat, mint amilyen ez is. Ennek a slágernek a szövege is pimasz, kicsit beszól a férfiaknak. Bevallom, én táncosok, sportolók között nevelkedtem. Szóval mindig a szememmel kerestem férfiakat, és mindig jóképű pasijaim voltak. Fontos volt számomra az esztétikum. Egyáltalán nem volt baj, ha egy fiú kisportolt – mondja Ildikó. – Ugyanakkor a belső értékek is nagyon fontosak voltak a számomra, egy ’üresfejű’ férfiba nem tudtam volna beleszeretni.”

Sokszor fáziskésésben

Az énekesnő úgy érzi, van hasonlóság közte és a dal eredeti előadója, Varga Zsuzsa között. „Az akkori énekesekhez képest Zsuzsának egészen más volt a karaktere, nem állt be a sorba. Ebben hasonlítottunk. Nem tudtunk egymásról, de még a lemezének a borítója is nagyon hasonlított arra, amit én az első nagylemezemnek terveztem. Egyfolytában ezt a dalt játszották a rádiók. Az én lemezem valamivel később jött ki, és nem volt akkora promotálása. Volt ugyan persze egy kiadóm, de nem volt menedzsmentem. Egyébként is valahogy úgy éreztem, hogy mindig vagy elsiettem a dolgokat, vagy éppen fáziskésében voltam. A rockzene, amit én képviseltem, akkor, a kilencvenes évek második felében pont nem a virágkorát élte. Sok jó lehetőség volt az életemben, amiket nem tudtam jól kihasználni, mert kicsit gazdátlan voltam. Mégsem szeretnék most pályakezdő lenni, mert ma már sokkal nehezebb értéket létrehozni. Elmosódott a határ értékes és értéktelen között.”

Szép idők…

Az énekesnő ugyanakkor sok szép emléket is őriz a kilencvenes évekből. „Nagyon szívesen emlékszem erre az időszakra. Amikor megjelent az első nagylemezem, a Nem tudod elvenni a kedvem, számomra teljesen szürreális volt, hogy ez az álmom végre valóra vált. Nagyon sokáig kellett várnom, amíg ez összejött – magyarázza Ildikó. – A rockzenét mindig temetik: de az mindig volt, van és lesz. Két zenekarért rajongtam: az EAST-ért és az EDDA-ért. Érdekes, hogy végül mindkettőjükkel lett kapcsolatom. Az EAST-tel Tina Turner előtt léphettem fel az MTK-pályán, az EDDA-val pedig később még a magánéletem is összekötött, hiszen a volt férjem, Kicska László is tagja lett a bandának… Hiszem, hogy ezek nem voltak véletlen találkozások.”

 „Megválogatom, miben veszek részt”

„Régen sokkal több lehetőségünk volt. Ma már inkább celebműsorok vannak, ahol nem előadóművészként szerepelnek az ismert emberek. Én megválogatom, miben veszek részt, és örülök, hogy van egy ilyen lehetőség, mint a Csináljuk a fesztivált! Igazi örömmunka ez számomra.”

Via: story.hu

Fotó: Tv2

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete