Lélek Sztárok

A hatvanadik születésnapját ünnepelte meg először Bangó Margit: „Nem tudtunk születésnapokat tartani, mert nem volt rá pénzünk”

A Kossuth-díjas előadóművész többgyerekes muzsikus család gyermekeként látta meg a napvilágot. Sosem ünnepelték meg a születésnapokat, ezért sokáig felnőttként sem tartotta

Több régi hagyományt is őriz Bangó Margit, a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztjével kitüntetett, Kossuth- és Fonogram-díjas előadóművész. Egyik fontos családi tradíciójuk, hogy a lányokat megtanítják sütni és főzni – derült ki a Duna délutáni magazinműsorában a Családi körben.

„Noha ma már nem minden nő teszi, a mi családunkban minden lánygyereknek kötelessége megtanulni sütni-főzni, és ezt továbbadni a következő generációnak. Az összes kislány kapott tőlem gyerekkorában egy kis piros zománclábost, tanítottam őket, megosztottam velük a családi recepteket” – kezdte Bangó Margit a Családi kör pénteki adásában. Az énekest családja is elkísérte, lányai és unokái körében mesélt arról, hogy sokszor a szokások rabja, ezért nem ünnepelte sokáig a születésnapját.

„Hatvanéves koromig nem ünnepeltem a születésnapjaimat. Amikor gyerek voltam, nem tudtunk születésnapokat tartani, mert nem volt rá pénzünk.  Az első alkalomnál azonban egész Velence evett, ivott és mulatott. Marika lányom kezdeményezte, hogy jöjjön ilyenkor össze a család, ezt azóta is tartjuk” – mesélte az áprilisban születésnapját ünneplő művész. Hozzátette, nem kell ahhoz alkalom, hogy összejöjjön a család, nyaranta sokszor tartanak nagyobb családi ebédeket és vacsorákat a nyaralójában. Bangó Margit azt is elmondta, hogy ilyenkor mindig előkerülnek a hangszerek, és együtt zenél a rokonság, ha pedig egyedül van a telkén, akkor rendszerint a Dankó Rádiót hallgatja.

Fotó: Ambrus Marcsi

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete