Sztár

Anyukája falazott Nyertes Zsuzsának: „Apu azt hitte, nem tisztességes nőknek való ez a szakma”

Megkérdeztük Zsuzsát, mit tesz másként vagy ugyanúgy, mint édesanyja, amikor annyi idős volt, mint ő!

A cikk eredetileg 2012-ben jelent meg a Meglepetés magazinban.

„A külsőmből élek”

„Anyukám 53 évesen, mint amennyi most én vagyok, épp úgy nézett ki, mint a vele egykorú asszonyok. Mindig ápolt volt, de számára nem a frizurája vagy a külseje volt a legfontosabb. Például sosem sminkelte magát. Színésznőként és szépségszalon-tulajdonosként én több időt fordítok magamra, hiszen a mai napig fiatal fruskákat is játszom a színpadon.”

Közös a pisze orr

„Csak a pisze orrunk hasonlít egymásra. No és az érzékenységünk, lelki világunk is. Imádom édesanyám jólelkűségét. Mindenét odaadná a szeretteinek, és boldogan gondoskodik másokról. Emlékszem, hogy a beteg szomszéd nénit úgy ápolta, mosdatta, etette, mintha a saját édesanyja lenne. Igyekszem én is segíteni a rászorultakon, és nem megbántani senkit. Nincs ellenségem, sem haragosom.”

Csepel és Buda

„Csepelen nőttem fel, egy kertes házban. Gyerekkoromban annyit kellett kapálni és gazolni, hogy egy életre megutáltam a kertet. Egy hatlakásos budai társasházban lakom, melynek nagy terasza van, szép kilátással.”

„Három gyereket nevelt”

„Anyukámnak három lánya van. Engem 20 évesen szült, majd jöttek a húgaim, Judit és Andrea. A legkisebb testvéremet 35 évesen hozta világra, épp annyi idősen, mint én a lányomat. Nekem csak egy gyerekem van. Zsuzsó születése előtt a színésznői pályámra koncentráltam, később pedig azért nem lett még egy gyerekem, mert folytatni akartam a hivatásom.”

„Apu előtt falazott nekem”

„Amikor felvettek a színművészetire, anyukám falazott nekem. Apukámnak ugyanis furcsa elképzelése volt erről a pályáról. Ő azt hitte, nem tisztességes nőknek való szakma. Anyu csitítgatta aput, aki híres volt a szigoráról.”

Különböző az alkatuk

„Nem anyukám alkatát örököltem, inkább apukámét. Anyukám ugyanis kicsit gömbölyű, én viszont mindig vékony voltam, sőt, a szülés után még jobb lett az alakom. Szűzlányokat játszottam, és akkoriban bújtam Marilyn Monroe bőrébe a Bűnbeesés után című színdarabban. A lányom az én alkatomat örökölte. ”

Háztartásbeli volt

„Anyukám fiatalabb korában a kereskedelemben dolgozott: üzletvezető-pénztáros volt, de később háztartásbeli lett. Anyu a konyhában sztár! Nem csak meleg otthont teremtett, de vitt minket az iskolába, sportolni és különórákra. Gyönyörű volt a gyerekkorom. Amikor a lányom kicsi volt, én nem tudtam mindig vele lenni, hiszen előadásokkal és fellépésekkel volt tele a naptáram. Szerencsére a férjem boldogan besegített, és vigyázott Zsuzsóra.”

Optimista szemlélet

„Anyukám mindig azt mondogatta nekem: olyan rossz nem lehet, hogy jobb ne legyen! Én is próbálok optimista lenni, és a lányomnak átadni a pozitív gondolkodást.”

Fotó: Birton Szabolcs