Fordított töltött káposzta
Hozzávalók:
• 80 dkg sertéskaraj
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 1 evőkanál őrölt pirospaprika
• 40 dkg savanyú káposzta
• 20 dkg szeletelt bacon
• só, frissen őrölt bors
• étolaj
• tejföl a tálaláshoz
1. A 3 cm vastagra szelt karajszeleteket félbevágjuk, de nem vágjuk végig, majd kihajtjuk, mint egy könyvet, és vékonyra klopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk.
2. Az apróra kockázott vöröshagymát olajon megdinszteljük, és amikor megpuhult, beletesszük a pirospaprikát, majd a káposztát. Öntünk alá egy egészen kevés vizet, így pároljuk a káposztát 8-10 percig.
3. A karajszeleteket megtöltjük a káposzta egy részével, feltekerjük, baconbe csavarjuk.
4. A maradék káposztát tűzálló tál aljára tesszük, ráhelyezzük a húsbatyukat, lefedjük alufóliával, és 1 óráig 180 fokon sütjük. Végül levesszük a fóliát, a hőfokot 230 fokra növeljük, és ropogósra pirítjuk a szalonnát.
Fotó: Vrábel Kriszta