Zöldséges-tojásos paella
Hozzávalók:
• 6 db tojás
• 1 fej vöröshagyma
• 30 dkg gömbölyű szemű rizs
• 1-1 db piros és sárga kaliforniai paprika
• 20 dkg zöldborsó
• 20 dkg cukkini
• 20 dkg brokkoli
• 20 dkg zöldbab
• 1 csipet sáfrány
• 1 teáskanál őrölt pirospaprika
• 2 dl száraz fehérbor
• 1,5 l hús- vagy zöldséglé
• 40 dkg fürtös paradicsom
• 3 gerezd fokhagyma
• 3 evőkanál olívaolaj
• só, frissen őrölt bors
• 1 csokor petrezselyem
1. A tojásokat egy tálba ütjük, villával enyhén felverjük, sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőbe kevés olajat öntünk, és rántottának megsütjük a tojást. Hagyjuk egyben megszilárdulni, majd sütés közben fakanállal nagyobb darabokra törjük szét. Kiszedjük, félretesszük.
2. A finomra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük a serpenyőben. Hozzáadjuk a rizst, és üvegesre pároljuk.
3. Beletesszük a felkockázott paprikákat, a zöldborsót, a cukkinit, a zöldbabot, a brokkolit, a sáfrányt, a pirospaprikát. Pár perc alatt megdinszteljük a zöldségeket, majd a felkockázott paradicsomot is hozzáadjuk.
4. Felöntjük a borral, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a rizs felszívja a bort. Ezután a húslével öntjük fel, beletesszük a zúzott fokhagymagerezdeket, és megsózzuk. Kevergetve főzzük, amíg a rizs megpuhul. Végül hozzákeverjük a tojást, eloszlatjuk benne az aprított petrezselymet, és tálaljuk.
Fotó: Vrábel Kriszta