Hozzávalók:
• 1 db szárított peperoncino paprika (kis piros, hegyes, erős)
• 4 gerezd fokhagyma
• 25 dkg koktélparadicsom
• 3 dl hámozott, darabolt paradicsom (konzerv)
• 50 dkg penne tészta
• tengeri só, frissen őrölt bors
• 1 csokor petrezselyem
• olívaolaj
a tálaláshoz:
• pecorino (érlelt juhsajt) vagy parmezán
1. Nagy serpenyőben felhevítünk 4-5 evőkanál olívaolajat. Beledobjuk az összemorzsolt erős paprikát, az aprított fokhagymákat, és egészen enyhén átfuttatjuk őket az olajon (ne piruljanak meg!). Rögtön hozzáadjuk a darabolt koktélparadicsomot is.
2. 4-5 percig pároljuk, hozzáöntjük a hámozott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk a mártást.
3. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, elkeverjük a csípős öntettel és a frissen aprított petrezselyemmel. Frissen reszelt sajttal kínáljuk.
Fotó: Vrábel Kriszta