Szüreti szőlős pite
Hozzávalók 10 szelethez:
• 25 dkg liszt
• 12 dkg vaj
• 10 dkg porcukor
• 1 teáskanál őrölt fahéj
• 1 teáskanál sütőpor
• 1 dl natúr joghurt
• 2 darab nagy tojás
• 1 citrom reszelt héja
• 1 tasak vaníliás cukor
• csipet só
• 50 dkg zamatos kékszőlő
1. A sütőt 180 Celsius-fokra előmelegítjük.
2. A lágy vajat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat is. Hozzászitáljuk a sütőporral, a fahéjjal és a sóval elkevert lisztet. Hozzáadjuk a joghurtot és a citrom reszelt héját. Fakanállal simára keverjük a tésztát. Ha sűrű, kevés tejjel lazítjuk.
3. Vajjal kikenünk és liszttel kiszórunk egy 24 cm-es gyümölcstorta- vagy piteformát, belesimítjuk a tésztát, majd egyenletesen rászórjuk a leszemezett szőlőt. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Fotó: Vrábel Kriszta