Túrós csusza pirított gombával
Hozzávalók:
• 40 dkg zsírszegény túró
• 2 dl natúr joghurt
• 1 gerezd fokhagyma
• 40 dkg csiperkegomba vagy más, illatosabb gombafajta, például rókagomba
• 40 dkg durum csuszatészta
• só
1. A túrót villával áttörjük, megsózzuk, és elkeverjük a natúr joghurttal. Különösen finom lesz, ha egy gerezd zúzott fokhagymát is adunk hozzá.
2. A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd zsiradék nélkül, teflonserpenyőben egészen ropogósra pirítjuk. Szalonnapörc helyett remek, kalóriaszegény feltét lesz belőle.
3. A magas rosttartalmú durumtésztát lobogó, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, és a joghurtos túróval, valamint a pirított gombával tálaljuk.
Fotó: Vrábel Kriszta