Konyha

A mexikóiak kedvenc levese: Csilis-kukoricás burgonyakrémleves – Recept

Vacsorára is tökéletes étel ez a krémleves, ami olcsó és laktató.

Csilis-kukoricás burgonyakrémleves (380 forint egy adag)

Hozzávalók 4 adaghoz:
• 50 dkg burgonya
• 240 g főtt, morzsolt csemegekukorica
(1 konzerv)
• 10 dkg cheddar sajt
• 1 dl főzőtejszín
• 1 fej vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• fél lime
• 1 mokkáskanál őrölt római kömény
• 1 kis csokor friss koriander
• 1 evőkanál olívaolaj
• 1 mokkáskanál csili

1. Az apróra kockázott vöröshagymát olívaolajon puhára dinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a hámozott, apróra vágott burgonyát, valamint a kukorica felét a levével együtt. Sóval, frissen őrölt borssal, római köménnyel fűszerezzük.
2. Felöntjük 1 l vízzel. Lefedve, forralva 20 percig főzzük. Felöntjük a főzőtejszínnel, összeforraljuk, majd krémesre turmixoljuk.
3. Hozzáadjuk a maradék kukoricát, sóval, borssal, lime-lével, csilivel ízesítjük. A forró levesben elkeverjük a reszelt sajtot, és megszórjuk friss korianderrel (ez utóbbi elhagyható).

Fotó: Vrábel Kriszta