Címlapsztori

Kiss Ramóna: „Örömömben sikongattam, és körbeszaladtam a lakásban”

Kiss Ramóna újratervezte az életét, és bejött neki! A fiatal színésznő-műsorvezető azt meséli, számára ez az időszak olyan, mintha minden titkos álma valóra vált volna. Rami a munkájában és a magánéletében is egyaránt boldog.
címlapsztori kiss ramóna magyar sztárok rivalda sztárvilág x-faktor

Egy keveset késett, de érthető. Veszprémből jött, a családjától. „Hetente egyszer igyekszem meglátogatni a szüleimet. Bár 17 éves korom óta egyedül élek Budapesten, nagyon fontos a családom. Igénylem a beszélgetéseket, és hogy hazamenjek. Biztos elfogult vagyok, de Magyarország egyik legszebb városa Veszprém. Van patakunk, viaduktunk, várunk és fantasztikus kilátásunk. A szülővárosomban mindig feltöltődöm. Várom, hogy otthon legyek. Nagydumás famíliám van, sokszor jönnek hozzánk vendégségbe, és sokat nevetgélünk, és nehezen is tudunk elbúcsúzni egymástól. Azt hiszem, akárhány éves leszek, megmaradok a szüleim pici lányának, és ez így van rendjén” – mondja Kiss Ramóna.

„Újraterveztem az életem”

Rami a szemünk láttára cseperedett tinilányból érett nővé. Középiskolás volt, amikor bekerült a Barátok közt-sorozatba, és 16 éven át játszotta Szentmihályi Zsófia karakterét. Amikor idén januárban, saját elhatározásából kilépett a népszerű sorozatból, nem sejtette, hogy kora ősztől mi vár rá. „Többen azt hitték, hogy terhes vagyok, és azért mondtam fel. De nem erről volt szó! Tizenhat év az tizenhat év, és muszáj volt  újratervezni az életem. Néha szükséges változtatnunk a jól bevált rutinon, hogy új impulzusok érjenek. Szeretem kipróbálni magam, egyszerre akár több mindennel foglalkozni.” Ramóna pörgős személyiség, már gyerekkorában is olyan volt. Boldogan szerepelt az iskolai rendezvényeken, és nem volt lámpaláza, amikor ki kellett állnia a közönség elé. „Kezdetben egy dezodorral a kezemben Olivia Newton-John-dalokat énekelgettem, otthon, a négy fal között, de elég hamar kiderült, hogy nekem ez a terep túl szűkös. Vonzott a színpad és minden olyan dolog, ami a szerepléssel kapcsolatos. Színjátszó körbe jártam, zongoráztam, énekeltem, egy időben énekesnő akartam lenni. A szüleim civil foglalkozásúak, és nem értették, kitől örökölhettem a művészi vénát. Jóllehet támogattak, amiben csak tudtak, édesapám azért viccesen megjegyezte, válasszak egy olyan szakmát is, amiből meg lehet élni.”

Esküvőket szervezett

Rami így került a veszprémi közgazdasági szakközépiskolába, majd később a Pécsi Tudományegyetem gazdálkodás és menedzsment szakára. Ennek különben hasznát is vette, mert volt idő, amikor esküvőszervezőként tevékenykedett. „Huszonöt éves koromban váratlanul csöppentem bele az üzleti életbe. Egy barátnőm megkért, hogy szervezzem meg az esküvőjét, én pedig igent mondtam, és egy hét alatt összeállt minden. Innen jött az ötlet, hogy másoknak is segítsek. Nagy szervező vagyok, imádok jönni-menni, új emberekkel találkozni és tárgyalni. Nagyon szerettem mások álmát megvalósítani, mert boldoggá tett, amikor az ifjú pár elégedett volt az általam szervezett esküvővel. Sajnos csak két évig tudtam ezzel foglalkozni, mert a Barátok közt és az egyre több színházi szerep mellett már nem jutott időm ezerfelé figyelni.” Ramóna idejét most az RTL Klubon futó X-Faktor és a Reggeli műsor vezetése köti le. „Amikor megtudtam, hogy én leszek az X-Faktor új műsorvezetője, örömömben sikongattam, és néhányszor körbeszaladtam a lakásban. Életem nagy lehetőségnek tartom ezt a mostani munkámat. De a Reggeli műsort is nagyon szeretem vezetni. Egyébként korábban éjjeli bagoly voltam, ezért most még szoknom kell, hogy este tíz óra körül ágyba kerüljek. Minden hajnalban anyukám ébreszt telefonon, ez már szokásunkká vált”– árulja el. A munkája mellett a magánélete is rendezett, megtalálta a számára ideális férfit, a jó kiállású, válogatott kézilabdázó, Lékai Máté személyében.

Álomutazás az álompasival

„A magánéletemről nem szeretek beszélni, de úgy érzem, egy-két apró dolgot illik megosztani az engem kedvelő emberekkel. Ez a mostani időszak olyan nekem, mintha minden álmom valóra válna. Az X-Faktor, az eljegyzés, az amerikai utazás, el sem hiszem, hogy mindez egyszerre megtörtént. Nagyon régóta vágytam Kaliforniába. Fantasztikus volt Los Angelesben, az Universal stúdióban. Sétáltam a Született feleségek és a Vissza a jövőbe díszletei között, és E. T.-t is közelről láttam” – meséli az élményeit. Rami azt mondja, nem tervez öt-tíz évre előre, de egy biztos, szeretne férjhez menni, és gyerkőcöket. „Szerintem jó érzékem van a gyerekekhez. A húgom, Debóra tíz évvel fiatalabb, mint én, szóval már gyerekként egy kicsit anyáskodhattam felette. Ezen kívül van egy pici keresztfiam, Bence, aki a Barátok köztben a saját gyerekemet játszotta. Ha eljön az ideje, én is szeretnék majd babázni” – mondja őszintén. A 32 éves híresség hétköznapi életre törekszik. Ugyanúgy mos, vasal, takarít, mint bármelyik vele egykorú fiatal nő. A tévéforgatások és a színházi szerepek után a saját otthonában tud a legjobban kikapcsolódni. „Szeretek főzni, ez a hobbim. Amikor 17 évesen felköltöztem Budapestre, fél évig zacskós levesen és mirelit ételen éltem, aztán szép lassan megtanultam főzni. Eleinte egyik kezemben a fakanál, a másikban a telefon volt, és anyukám instruálása mellett készült a vacsora. Most már a saját ötleteimet valósítom meg. Szeretem azt játszani, hogy előre nem tervezem meg a vacsorát, hanem a hűtőszekrényben található alapanyagokból készítek valami finomat. Ez némi kreativitást igényel, de épp ezt élvezem benne. Egyébként a hagyományos, magyaros ételeket legalább annyira szeretem, mint a különleges dolgokat. Egy jó csirkepörköltre nokedlivel mindig vevő vagyok” – magyarázza nevetve. Ramiról az a hír járja, hogy vagány nő, mindemellett mindig őszintén felvállalta az érzéseit, gondolatait. „Ha valakivel csak pozitív dolgok történnek, azt mondják rá a médiában, unalmas. Én ennek az unalomnak nagyon örülök, mert most minden olyan szép és kerek az életemben – és olyan jó lenne, ha ez sokáig így maradna.”

Búvároktató is lehetne

Ramóna mentőbúvári papírral is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy másokat is levihet merülni a tengerbe. „Nagyon szeretem a víz alatti világot, egyszerre izgalmas és gyönyörű. Évente legalább egyszer igyekszem eljutni a tengerhez. Adria közel van, így többnyire Horvátországba megyünk” — meséli Rami.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete