Címlapsztori

Fördős Zé: „Szeretem a szép nőket, de nincs olyan, hogy elindulok vadászni”

Minden bizonnyal Födős Zé az egyik legnépszerűbb, híres agglegény, de a sármos fiatalembernek jelenleg nincs ideje hölgytársaságra, mivel napjait a Konyhafőnökben való zsűrizés tölti ki.
argentína fördős zé holczhaffer csaba konyhafőnök patagónia rtl klub zsűritag

Nemrég még Argentína vadregényes tájait járta egymagában, most pedig az RTL Klubon szerepel hétköznap esténként. „Kettősség van bennem. Egyfelől időről időre szeretek elvonulni, magamban lenni a természetben, másfelől a pörgős életet is nagyon bírom. Akkor érzem igazán jól magam, ha egyensúlyban van a kettő. Vagyis egy meditatív és csöndesebb időszak után egy aktívabb periódus következik, mint amilyen a mostani” – meséli Fördős Zé, aki az elmúlt heteket a Konyhafőnök díszletei között töltötte. „Már több hete megszűnt a kapcsolatom a külvilággal, mivel kora reggeltől késő estig forgatjuk a főzős műsort. Szinte csak aludni járok haza, de nem bánom, mert nagyon jó csapat jött össze. A versenyzők ügyesek, talpraesettek, és a zsűritagokkal, Bea asszonnyal és Rácz Jenővel is jól megértjük egymást. Beát már korábbról ismertem, néhány évvel ezelőtt együtt szerepeltünk a Celeb vagyok, ments ki innen! című műsorban. Ő kellemes csalódás számomra. Nagyon barátságos és humoros nő. Kifeje-zetten szeretem a társaságát. A Michelin-csillagos séffel, Jenővel most először, a tévéműsor kapcsán találkoztam, de sokat tanulok tőle, hiszen ő igazi szakmai tekintély. Nincs köztünk rivalizálás, első perctől elfogadtuk egymást.” A Konyhafőnök óriási sikerrel fut, de Fördős Zé ebből egyelőre nem sokat érzékel. „Amíg tart a forgatás, és én egy tévéstúdióban vagyok, nincs időm élvezni a népszerűséget. Az igazat megvallva, nem is az a pasi vagyok, aki szombat este bezselézi a haját, felveszi a szép ingét, és elmegy a pesti éjszakába csajozni. Az életemben szereplő nőket többnyire a sors rakta elém, nem pedig egy szórakozóhelyen ismerkedtem meg velük. Azt hiszem, nem is volt olyan kapcsolatom, ami úgy kezdődött, hogy egy diszkóban leszólítottam egy lányt, és meghívtam egy italra.”

„Néha eltűnök egy kis időre”

Zének tavaly ősszel ért véget a legutóbbi párkapcsolata, azóta facér, és mint mondja, ehhez a helyzethez is jól alkalmazkodott. „Egyelőre nem látom magam előtt azt a ké-pet, hogy egy nőt az oltár elé vezetek. A házasság jelenleg nem szerepel a terveimben. Szeretem a szép nőket, de nincs olyan, hogy akkor én most elindulok vadászni. Ebből egyébként már kinőttem, és mint mondtam, nem is volt jellemző rám. Túl a negyvenen, higgadt pasi vagyok. Tudom, hogy ki való hozzám, és nem hajtom az egyéjszakás kalandokat. Az ismertségem előnyökkel, de hátrányokkal is jár. Többnyire tudják, hogy ki vagyok, és valószínűleg arról is hallottak, hogy az extrém sportokat kedvelem. Ez eleinte nagyon imponál a hölgyeknek, mert férfiasnak tartják, de amikor már kapcsolatban vagyunk, és én »eltűnök« egy kis időre, mert siklóernyőzni megyek vagy egy hosszabb és veszélyesebb kirándulásra, akkor már nem is olyan vonzó. Rettentően nagy a szabadságvágyam, és még egy párkapcsolatban is szükségem van néha az egyedüllétre.” Zé azt mondja, nem az a klasszikus, romantikus alkat. „Spontán virágcsokor, na, az nem én vagyok. Inkább egy spontán vacsora!” – árulja el nevetve. A sármos macsó gyerekkora óta vonzódik a repüléshez, és erről a szenvedélyéről senki kedvéért nem akar lemondani. „Azt szoktam mondani, értem nem rajongani kell, engem el kell viselni. Mert amikor elmúlik a kábulat, akkor akár idegesítő is lehet az én adrenalinfüggőségem. Ez van, ez az igazság.” Zé legutóbb Argentína déli csücskében, Patagóniában járt, ahol két hetet töltött egyedül a vadonban. Napi nyolc órát gyalogolt kietlen tájakon, sátorban aludt, és patakból merített vizet ivott. „Szerencsére nagyon jól sikerült ez a kalandtúra, nem úgy, mint egy korábbi, amikor csak a szerencsémnek köszönhettem, hogy életben maradtam.” Akkor Zé siklóernyőzött, és baleset érte. Légörvénybe került, zuhanni kezdett, ő pedig csak a mentőernyőnek köszönhetően tudott megmenekülni. Egy szakadékba zuhant, pont egy vízesés mellé, de mázlija volt, mert épp turisták jártak arra, és ők azonnal hívták a mentőket. „Nagy fájdalmaim voltak, helikopterrel szállítottak kórházba, mert úgy tűnt, eltört a gerincem és a sarkam. Ám a röntgenfelvétel kimutatta, nem olyan nagy a baj, megúsztam kisebb zúzódásokkal. Még jó, hogy volt biztosításom, mert több mint egymillió forintra rúgott a kórházi kezelés és a helikopteres mentés.”

„A tetteimért vállalom a felelősséget”

Ám ez az eset sem tántorította el Zét attól, hogy újabb extrém túrákba vágjon, mert nem bánja, hogy az életének van egy olyan része, amire nincs nagy befolyása. „El kell ismerni, hogy a siklóernyőzés kockázattal jár, de én ezt jól kezelem. A tetteimért vállalom a felelősséget. Lélekben fel vagyok készülve, hogy bármi rossz megtörténhet velem.” A 41 éves Fördős Zé imádja a munkáját és a gasztronómiát. Úgy képzeli, egy évtized múlva is a főzésből fog élni, és újabb recepteket kitalálni, mert ehhez ért a legjobban. „Három szakácskönyvem jelent meg, idén érkezik a negyedik, és még több megvalósításra váró ötlet van a fejemben. Mindenképp a konyhában képzelem el a jövőmet.”

Lehet-e kedvenc versenyzője?

„Nagyon erős az idei mezőny, és több olyan játékos is van, aki kifejezetten szimpatikus számomra. Ezzel együtt nem vagyok elfogult, mindenkit az eredménye láttán ítélek meg. Szerintem a mostani Konyhafőnök azért is olyan szórakoztató, mert rég szerepeltek civilek a műsorban, és a versenyzők már ki voltak éhezve arra, hogy megmutassák, mit tudnak a konyhában. Gyakran még én is tanulok tőlük” — árulja el Fördős Zé.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete