Címlapsztori Sztárok

Balázs Klári elárulta a hosszú házasság titkát: Gyuri a nehéz napjaimon is bókol nekem

Klárika jó kedélyű és elegáns. Hihetetlen, de a napokban ünnepelte a 70. születésnapját. Ez alkalomból ragyogása titkairól mesélt nekünk.

Az évek során nagyon sokat dolgoztam Klárikával, és mindig örömmel mentem hozzá, mert ő aztán mindenbe – így a beszélgetésbe is – szívét-lelkét beleadja. Lételeme a kedvesség, a gondoskodás, mindenkihez van egy-két jó szava.

„Tíz perc, Kittikém, csak felmosom a konyhát, mert azt senki nem moshatja fel, csak én”

mondja nevetve, amikor a kerek születésnap apropóján interjúra hívom. Finom és elegáns, mégsem távolságtartó. Közvetlen természete elvarázsol.

Kritizálták a combvillantását

Meséli, hogy sosem tagadta az évei számát, de jól szórakozott azon, hogy korábban körüllengte a titok, hogy találgattak az emberek.

„Emiatt nekem nagyon sok korom van az interneten, de az igazság az, hogy mostantól hetvenkedhetek – kezdi nevetve. – Nem szégyellem, hiszen ha egy társaságban szóba kerül, mindenki csak hüledezik, a torkukon akad a levegő, mondják, ez lehetetlen. Hiszen a kisugárzásom annyira fiatalos. Szerintem ez leginkább hozzáállás kérdése. Sajnálom, hogy sok nő már ötven körül lemond magáról, hogy már öreg. Ez butaság. Én a mai napig, ha olyan kedvem van, előveszem a tengerkék, gyönyörű farmergatyámat egy fehér inggel, és eszemben sincs azt gondolni, hogy ilyet én már nem vehetek fel. A múltkor egy csinos, pöttyös ruhában jelentem meg valahol, és ügy lett abból, hogy kivillant a combom. Hogy ilyet ebben a korban már nem illik. Szerintem meg addig mutogassuk a combunkat, amíg megtehetjük. Számomra nagyon fontos a nőies megjelenés. Ezt otthonról hoztam. Édesanyámnak sok gyereke volt, rengeteg házimunkát végzett, mégis mindig ügyelt arra, hogy ápolt legyen a haja, a körme, diszkréten sminkelt, és körömcipőben járt. Tőle örököltem az eleganciámat, szerintem ez nem tanulható. Hiába rak össze valakit egy csapat jól képzett divatszakértő, hiába költ magára egy vagyont, és visel drága ékszereket, ha nincs kisugárzása, az mit sem ér. Ez tehát nemcsak pénz, hanem odafigyelés kérdése is. Rólam azt gondolják, csak a legdrágább holmikban járok, holott a ruháim nagyrészét árleszállításon veszem. Most is nekivágnék a nyári akcióknak, de itthon tart a kánikula.”

Fitten a hatodik X-en túl: Básti Juli a nevetésnek, Hernádi Judit a szabad szájának köszönheti csodás alakját

43 éve élnek szeretetben

Fiatalos megjelenésének titka leginkább a boldog házassága. Korda György sosem fukarkodik a bókokkal.

Hihetetlen, ahogy ennyi év után is teljes elragadtatással, könnyektől elhomályosult tekintettel néz a feleségére, és mondja neki:

„Klárikám, tündércsillagom, hogy te ma is milyen gyönyörű vagy!” Az énekesnő azt mondja, a legfontosabb önbizalom-trénere a férje. Hiszen az évek során vele is előfordult, hogy beteg volt, vagy szomorú, de Gyuri a legnehezebb napokon is mindig dicsérte őt. „Ahhoz, hogy örök nő legyek, kell a férfi. A kapcsolatunkra talán még büszkébb vagyok, mint a művészi pályánkra. Negyvenhárom éve megtartjuk egymást szeretetben, egészségben, ez a mai világban hatalmas dolog. A mi szakmánkban annyi a pletyka, az intrika, számtalanszor próbáltak bennünket összeugrasztani, de rajtunk sosem találtak fogást, mert a miénk egy tiszta, igaz szerelmen alapuló házasság. Volt botrány annak idején, amikor Gyuri elvett, ekkora sztárhoz hozzámenni nem könnyű – nevet. – Ő akkor már 24 éve a pályán volt és a rengeteg női rajongója nem tudta megemészteni, hogy feleségül vett engem. Hogy én akkor mi mindent kaptam! Sok idő telt el, míg a közönség elfogadott mellette, és nekem minden erőmre szükségem volt, hogy érzelmileg megerősítsem magam. Talán ez az, ami miatt a mai napig olyan jól bírom a rosszindulatú kritikát. Sőt, megtanultam nem foglalkozni vele.

Aki bennünket vagy engem bánt, annak egy gondolat erejéig sincs helye az életemben.”

Az egyetemisták is rajonganak értük

Az énekesnő úgy véli, attól függetlenül, hogy múlik az idő, nem szabad elengednünk a nőiességünket, ahogyan az is fontos, hogy a társunkban újra és újra meglássuk a férfit.

„Én ennyi idő után sem tudok Gyurival betelni – meséli.

– Ránézek, és ugyanazt az embert látom benne, akibe annak idején beleszerettem. Átveszi a pólóját, és ma is képes vagyok megbámulni a széles, izmos vállát. Nagyon élvezzük az együtt töltött időt. Ha pél­dául vidéki fellépésre utazunk, sokat beszélgetünk, és az autóban szinte észrevétlenül telik el az idő. A mai napig minden színpadra lépésünk előtt izgulunk. Gyuri gyakran attól tart, nem lesznek elegen, mert félórával kezdés előtt még nincs közönség. Én csak legyintek, és nyugtatom, mert amikor kezdünk, már egy tűt nem lehet leejteni, annyian vannak, és nem­csak a mi korosztályunk, hanem fiatalok is. Nemrégiben a Campus Fesztiválon, az egyetemisták között arattunk nagy sikert, és augusztus 10-én fellépünk a Sziget Fesztiválon. Úgy érzem, ál­szent dolog lenne szerénykednünk. Nagyon élvezzük, hogy ennyire szeret bennünket a közönség.

Büszke vagyok arra is, hogy ha Gyuri jóvoltából bárki meghallja az országban, hogy Klárikám, mindenkinek én jutok eszébe.

Már csak ezért sem számít a kor. Amíg jól érezzük magunkat, és azzal foglalkozhatunk, amit szeretünk, addig ki törődik a számokkal? Mindenkinek ilyen csodás hetvenkedést kívánok, amilyen nekem megadatott!”

Igazi szépség, mégis szingli Dobos Evelin, a Keresztanyu sztárja: Jól érzem magam akkor is, ha nem randizom

Fotók: Torockay Csaba, Archív, Szabolcs László, Olajos Piroska, Dfp/ Bánkuti Sándor

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete