Címlapsztori Sztárok

Unokája ébresztette rá a keserű valóságra Ábrahám Editet: „Játszottunk, és azt kérdezte: »Mama, neked miért olyan nagy a hasad?«”

Hatvan felett is lehetünk fiatalos formában, nézhetünk ki úgy, mint egy ötvenes. Erre az élő példa Ábrahám Edit, aki arra is vállalkozott, hogy megmutatja, milyen csodás átalakuláson ment keresztül.

A színésznő nem tagadja, hogy a Barátok közt 2021-es befejezése után kényelmesebb tempóra váltott, gyakrabban nyúlt az édesség után, és kicsit elengedte magát, így felszaladt rá jó néhány pluszkiló. A sorozat egykori Berényi Clau­diája azonban úgy gondolta, azért, mert egy nő elmúlt hatvan, nem kell elhagynia magát. De valahogy az elhatározása mégsem volt elég erős, pedig nagyon szerette volna, ha a tükörből régi önmaga nézne vissza rá.

Unokája miatt kezdett fogyni

Ám imádott unokája, a négy és fél éves Léna megjegyzése annyira szíven ütötte, hogy nem várt tovább, és azonnal a tettek mezejére lépett. „Tavaly karácsony után jött fel az a jó pár kiló, amitől nagyon szerettem volna megszabadulni. Elkezdtem sok édességet és pékárut enni, nem szabtam határt. Abban hiszek, hogy bármit lehet az életben, csak mértékkel, de az étkezésben elvesztettem a kontrollt magam felett. Színésznőként bármikor kaphatok felkérést, szóval fontos számomra, hogyan nézek ki – mesélte Edit a Best magazinnak. – Egy nap játszottam az unokámmal, és azt kérdezte: »Mama, neked miért olyan nagy a hasad?« Ezen a ponton igencsak elgondolkoztam, ekkor döntöttem el, hogy muszáj változtatni. A gyerekek őszinték, mindig az igazat mondják.”

Nem tagadja, hogy színésznőként hiú

A színésznőtől messze áll az önsanyargatás, a drasztikus fogyókúra, ezért azt biztosan tudta, hogy semmitől nem szeretné megfosztani a szervezetét. „Egy színházi előadáson észrevettem Nádas Gyuri feleségét, Zsuzsit. Néztem, hogy ki az a férfi mellette, nem ismertem fel elsőre Gyurit, megfiatalodott, miután lefogyott. Elárulta, hogy neki mi segített 25 kilót leadni és visszaszerezni az egészségét. Ugyanezt a kúrát csináltam meg én is” – árulja el a művésznő, aki azt is elmondja, hogy önsanyargatásra nem volt szükség.

Nyolc kiló két hónap alatt

Edit úgy gondolja, attól, hogy már nem vagyunk húszévesek, nem szabad legyinteni a problémákra. Sőt, minél idősebbek vagyunk, annál inkább oda kell figyelnünk a szervezetünkre, hiszen a regenerálódás már nem megy olyan gyorsan.

„Nem akarom elhagyni magam, hiszem, hogy hatvan felett sem kell lehúzni a rolót, lehet csinos az ember, és persze egészséges. A pluszsúly sok potenciális betegséget hordoz magában. Szeretném a családomnak minél tovább megadni a jelenlétemet, hogy segíthessem őket. Nem beszélve arról, hogy nőként is jól érzem magam a bőrömben, ha belenézek a tükörbe.” Úgy véli, az sem mindegy, hogy hány kilónál kap észbe az ember, mert nyilván idősebb korban amilyen könnyű meghízni, annyira nehéz leadni a felesleget. Szerencsére ő még időben eszmélt, és az eredmény sokkal jobb lett, mint amit remélt.

„Két ruhaméretet, nyolc kilót adtam le mind­össze két hónap alatt. Már sokat nem is szeretnék fogyni, nehogy az arcom lássa kárát. Végre nincs szükségem olyan trükkökre, amikkel lepleznem kell a súlyfeleslegemet. Az a célom, hogy megtartsam a mostani alakom. Az unokám azt mondta: »Mama, olyan szép vagy!« Ez annyira jólesett, ­miatta is csinálom” – tette hozzá Edit, akinek azért is tartania kell a lépést a családjával, mert a napokban megszületett második unokája, Lili.

Unokája kérdése ösztönözte a változásra

Nagyobb lett az önbizalma

Nem titok, hogy Ábrahám Edit még 2016-ban elvált második férjétől, akivel összesen 23 évet voltak együtt. Azóta egyedül él. Adódik a kérdés, hogy a látványos átalakuláshoz, amely a fürdőruhás fotókon is szembetűnő, mit szóltak az erősebb nem képviselői? Hiszen fiatalos, fitt az alakja. Az arcán pedig látszik, hogy kifejezetten jól érzi magát a bőrében.

„Az ellenkező nemtől mindig is kaptam visszajelzést, de nem a férfiakra akarok hatni, hanem önmagamra. Tudom, hogy hatvan felett már sokan legyintenek rá, ha felszalad rájuk egy kis felesleg, de mivel én színésznő vagyok, így kicsit hiú is. Mióta lefogytam, az önbizalmam is nagyobb lett, mert csinosabbnak látom magam. Idén nyáron már sokkal bátrabban bújok fürdőruhába.”

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete