Címlapsztori Sztárok

Harminc éve forgatták az utolsó részt: Ez történt azóta a Csengetett, Mylord? szereplőivel

A brit arisztokrata családot és cselédeit bemutató tévésorozat – az ismétléseknek köszönhetően – a mai napig nagyon népszerű. Kíváncsiak voltunk, hogyan élnek a színészek az 1993-ban leforgatott utolsó rész óta.

Michael Knowles (Teddy Meldrum): Példás családfő

A „tiszteletre méltó Teddyt” Michael Knowles alakította a sorozatban. A színész ma 86 éves. Ő valóban tiszteletre méltó életet élt, eszébe sem jutott szobalányokat hajkurászni, mint a szerepe szerint. 1964-ben vette feleségül színésznő kollégáját, Linda Jamest, aki egy életen át a társa maradt, két gyermekük született. A Csengetett, Mylord? sikere után feltűnt még A vámpír csókja című filmben Nicolas Cage oldalán, de ezt követően inkább a háttérben alkotott. Forgatókönyvet, színdarabot és rádiójátékot is írt.

Akik már nem élnek

Mabel, a sorozat nehéz sorsú cselédje, azaz Barbara New 2010-ben hunyt el. Aktívan játszott élete végéig.

Mrs. Lipton, a nagy dumás házvezetőnő, azaz Brenda Cowling ugyanabban az évben, egy színészeknek fenntartott nyugdíjasházban aludt el örökre.

Mavis Pugh, aki a bolondos Lady Lavenderként dobálta mindenkihez a tápiókapudingot a sorozatban, szinte egész életében arisztokrata úrinőket alakított, és 92 esztendősen hagyta itt a földi létet.

Elment a stiklis Alf Stokes, Ivy édesapjának a megformálója is, vagyis Paul Shane színész, akit 2013-ban győzött le a rák.

Már az égből nevettet Donald Hewlett, azaz Lord Meldrum is, akinek gyönyörű élet adatott: öt gyermekének köszönhetően idősen is szerető család vette körül. 90 esztendősen hunyta le örökre a szemét.

Su Pollard (Ivy Teasdale): Nagymama korban is hippi

A naiv, ügyetlen, a komornyikról romantikus álmokat szövő szobalány ikonikus megtestesítője lett Ivy – aki pedig megformálta: Su Pollard színésznő. A magánéletben is bohókás, hóbortos karakter. Olyannyira, hogy volt férje, Peter Keogh még egy könyvet is írt kettejük kapcsolatáról. Su a Csengetett, Mylord? sikerét követően is sokat dolgozott együtt a sorozatbéli színésztársaival. Azt nyilatkozta, számára biztonságot ad, ha ott van a közelben Jeffrey Holland vagy Catherine Rabett, mert a családtagjainak érzi őket. A 73 éves színésznő manapság egyedül él, de rengeteg barátja van, ráadásul a szakmája megszállottja, így csöppet sem magányos. Nagymama korban is igazi hippi.

Jeffrey Holland (James Twelvetrees): Sírni látták nálunk

A 76 éves színész élete során számos szituációs komédiában szerepelt, de a Csengetett, Mylord? talpig becsületes komornyikjának karaktere lett a legnépszerűbb alakítása. Még fiatalon összeházasodott Eleanor Hartopp színésznővel, akitől két gyermeke született. Később elvált, és Judy Buxton lett a felesége, akivel a mai napig együtt van. Legendásan érzékeny ember. Amikor 2018-ban Magyarországon járt egy közönségtalálkozón néhány más szereplővel együtt, és stílszerűen ő szolgálta fel a jelenlévőknek az italokat, meghatottságában elsírta magát. Kiemelte, a mi országunk a szíve csücske, mert Európa-szerte nálunk volt a leg­nézettebb a sorozat.

Catherine Rabett (Cissy Meldrum): András herceg udvarolt neki

A nyolcvanas évek végén merész ötlet volt az alkotók részéről, hogy egy leszbikus karaktert írtak a történetbe, és még merészebb volt Catherine Rabett, aki el merte játszani Miss Cissyt. A mai napig nevetve emlegeti, hogy a gyerekei sírtak, amikor megtudták, mire készül. Különösen annak tükrében, hogy a színésznő sokáig közel állt a brit királyi családba való bekerüléshez, ugyanis éveken át volt II. Erzsébet fiának, Andrásnak a barátnője. Ez a tabudöntögető szerep igazi fricska volt az uralkodóház felé.

A színésznő férje egyébként Kit Hesketh-Harvey komikus-forgatókönyvíró lett, akivel harmonikus házasságban él. 2010-ben bőrrák támadta meg, de felépült a betegségből. Idén 62 esztendős.

Susie Brann (Poppy Meldrum): Táncot oktat

Kacér, önző, beképzelt úrilány, akinek a pasizás és az osztályon aluliak megalázása volt a „hobbija” – ma már aligha lenne szerethető karakter. Susie Brann színésznő mégis szeretettel gondol fiatalkora emblematikus szerepére. Angliában ma is nagyon népszerű, csak mi, magyarok nem láthattuk más alkotásokban. Számos nemzetközi sorozatban is feltűnt, sőt világszerte sikeres videójátékokhoz is adta a hangját. 1997 óta él házasságban férjével, ­Maxwell ­Simon Wiltshire-rel, két gyermekük született. Fontos számára a civil foglalkozás, mellékállásban tánctanárként dolgozik. Augusztus elején ünnepelte a 64. születésnapját.

És mi lett Henryvel?

Az ügyetlen cselédfiú, akit mindig mindenki nyakon vágott a személyzet tagjai közül is, Angliában a mai napig a karakterszerepek fenegyereke. Perry Benson szerepelt a Sex Pistols életét feldolgozó mozifilmben, majd a The Alarm nevű zenekar történetét feldolgozó moziban is. A 62 éves úriember egy aktív színészhez képest igen rejtélyesen él, a magánéletéről semmit nem tudni. Még a közösségi oldalakon sincs jelen.

Fotó: Adobestock, Gettyimages, Profimedia, privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete