Címlapsztori Sztárok

Harmadik házasságában találta meg a boldogságot Pataki Ági: „Gábor a legjobbkor érkezett”

Kifinomult ízlésével és pozitív életszemléletével generációkat inspirál. A lány, aki Fabulon Ágiként vonult be a hazai modellvilágba, jó ideje sikeres üzletasszony. A legendás modell bő három évtizede él a filmproducer, Kovács Gáborral.

Ausztriai teleléssel kezdte az évet Pataki Ági. „Évtizedek óta járok az Alpokba, de síelés helyett most már csak sífutok. Tudomásul veszem a koromat, de nem adom fel, csak egy helyettesítő, könnyebben végezhető sportot találtam ki magamnak” – mondja a 72 éves modell és filmproducer, aki a vakáció után ágynak dőlt.

„Sajnos itthon megfáztam. Nem szoktam beteg lenni, most is gyorsan túl akarok jutni a kellemetlen tüneteken, ezért kúrálom magam és pihenek. Hétvégén már szeretném a Balatonon róni a köröket. Régebben rendszeresen futottam, de már ezt is lecseréltem egy könnyebb műfajra, a gyaloglásra.”

Gábor a legjobbkor jött

István a szülei foglalkozását folytatja

A legendás modell bő három évtizede él a filmproducer, Kovács Gáborral. A kapcsolatuk úgy kezdődött, hogy a jóképű férfi felhívta telefonon Ágit, és meghívta egy étterembe. „Naivan azt hittem, rajtam kívül mások is lesznek ott, hiszen Gábort mindig sokan vették körül. Meglepett, hogy kettesben ültünk az asztalnál. Hamar leesett, hogy ide több vendég nem fog érkezni, és tulajdonképpen ez egy randevú” – idézi fel nevetve.

A kettesben töltött vacsora és az esküvő között csupán két hónap telt el. Ági túl volt már két házasságon és a negyvenen, amikor Gáborral összejött, a modellszakmát pedig már maga mögött hagyta.

„Gábor a legjobbkor érkezett. Arra általában nincs magyarázat, hogy az ember miért szeret bele valakibe, de azt tudom, hogy mi tetszik benne. Ő a legszórakoztatóbb pasi, akivel valaha találkoztam. Olykor a szarkasztikus humorával túllő a célon, de én értem és szórakoztat, elképesztő színt hoz az életembe” – árulja el Ági.

István elköltözött otthonról

A férje révén csöppent bele a filmiparba. Producerként pedig az egyik legbefolyásosabb magyar nőként tartják számon. Az Üvegtigris volt az első közös munkájuk, ami óriási siker volt, az évtizedek során kultfilmmé vált. Most egy kicsit nehezebben készülnek a magyar filmek.

„Az Andy Vajna utáni új rendszer miatt reménytelen helyzetbe kerültek a független filmesek, így mi is. Sajnos állami támogatást nem kapunk. Független filmek azért készülnek. Például mi is részt veszünk több producertársunkkal együtt Szimler Bálint új filmjének, a Fekete pont létrehozásában. Az operatőr pedig az utóbbi években világhírűvé vált Rév Marcell volt. Jelenleg a vágási munkálatoknál tartunk.”

Pataki Ági 32 éves fia, Kovács István is a szülei hivatását folytatja. „István amerikai egyetemre járt, később pedig Gábor mellett kitanulta a filmes szakmát. Most már a saját elképzeléseit valósítja meg, többnyire a közösségi médiára készít reklámfilmeket” – meséli az anyuka. A fiatalember viszonylag sokáig élvezte a családi fészket.

„A mi generációnk igyekezett fiatalon elköltözni otthonról, István nemzedéke azonban általában jól érzi magát a szülőkkel. Ma nem számít furcsának, ha a fiatal felnőttek a gyerekszobájukban laknak. Nálunk tavaly történt meg a csoda, amikor a fiunk úgy döntött, hogy elkezdi az önálló életét.”

Kesergés helyett új célokat talál

Volt szerencsém Ági jelen­legi házában és korábbi lakásai­ban többször megfordulni. Már akkor különleges ízléssel rendezte be az otthonát, amikor a lakberendezés itthon még nem volt akkora divat, mint manapság.

„A személyiségem rányomja a bélyegét a mindenkori lakásomra. Szeretem a szép tárgyakat, a különleges bútorokat. Lakberendezési ambícióimat mostanában a  tihanyi nyaralónkban élem ki.”

Ági azt mondja, túl a hetvenen is jól érzi magát a bőrében. „A kesergés helyett megtalálom a mindennapi örömöket. Csak azzal foglalkozom, aminek értelmét látom. Mindig vannak új céljaim. Hamarosan a GAL Vitaminnal közösen létrehozott multivitaminunk férfiaknak szóló változatát jelentetjük meg, miután a női verzió nagy siker lett. Már csak egy hiteles férfikarakter kell. Gábor kitűnő választás lenne, de egyelőre ő ellenáll annak, hogy 69 évesen modell legyen. Szóval, ez csak egy vicc, pedig szerintem, sosem késő elkezdeni.”

A leghíresebb magyar modell

Az idősebb generáció számára talán örökre Fabulon Ági marad, akinek a hatalmas méretű reklámfotója évtizedekig egy Kálvin téri ház tűzfalán volt látható. „Nem zavar, ha Fabulon Ágihoz kötik a személyemet. Persze a hosszú távú cél, hogy a saját márkám ugorjon be az embereknek, ha engem látnak” – mondja.

Fotó: Schumy Csaba, Privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete