Címlapsztori Sztárok

Élő adásban kapott rövidzárlatot Szellő István: Anitának nevezte kolléganőjét, Erős Antóniát

Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik, szól a mondás. A helyzetet ismeri mindenki, a hiba elfelejtődik, az élet megy tovább. Ám amikor kamerák előtt, élő adásban történik valami malőr, az bizony bekerül a sajtótörténelembe.

Szellő István és Erős Antónia

Magyarország legprofibb és legrégebb óta együttműködő híradóspárja Szellő István és Erős Antónia, hiszen több mint 25 éve dolgoznak együtt az RTL-nél. De még így is előfordult, hogy István rövidzárlatot kapott, és Anitának szólította a műsorvezetőtársát. Antóniát annyira váratlanul érte a nyelvbotlás, hogy az adás végéig már nem bírta ki újabb és újabb nevetéshullámok nélkül.

Joe Biden amerikai elnök, és Hszi Csin-ping kínai elnök találkozójáról számoltak be a hírműsorban 2022-ben, azonban a hír felkonferálása bonyolultnak tűnt: Szellő István háromszor is nekifutott az alábbi mondatnak: „Joe Biden és Hszi Csin-ping háromórás megbeszélésén egyebek között szóba került a két ország gazdasági vetélkedése, az oroszok ukrajnai agressziója és a nyáron háborúval fenyegető tajvani–kínai viszony is.” Istvánnak a kínai elnök neve okozott kisebb problémát, többször is beletört a nyelve, ezzel pedig olyan vicces pillanatot okozott élő adásban, amit ő is alig tudott kibírni mosolygás nélkül. A Híradó végén aztán a tőle megszokott humorral reagálta le a dolgot, és így búcsúzott a nézőktől: „Én pedig most megyek… és gyakorlom a kínai nevek kiejtését.”

Molnár Csilla: Fogyasszanak elegendő alkoholt!

2019 júniusában óriási kánikula volt, és úgy tűnik, még a köztévé időjárás-jelentését is befolyásolhatta a hőség. Molnár Csilla ugyanis azt tanácsolta: „Lehetőleg 11 és 15 óra között ne tartózkodjanak a napon, és ami ilyenkor ajánlatos, azt önök is csinálják: tehát fogyasszanak elegendő alkoholt és védekezzenek a naptól.” 

Andor Éva: nyolcvanezer vagy nyolcezer fa?

Egy faültetésről szóló hír beolvasása közben a bemondónő véletlenül nyolcvanezer, országszerte elültetett fát említett a TV2 hírműsorában, a Tényekben 2023-ban. Ám a képernyőn látható felirat szerint csupán nyolcezer facsemete ültetéséről volt szó. Andor Éva a nyelvbotlást követően elég szokatlanul kezdett viselkedni: „Nyolc! Bocsánat!” – mondta, majd némi szünet után ennyit jegyzett meg: „Kicsit sok!” Ezután tisztázott, és az elejéről kezdve újra felolvasta a hírt.

Nádai Anikó: képernyőn maradt a dühe

A 2023-as ValóVilág11 első összefoglaló napján a felkonferálás után a technika ördöge miatt képernyőn maradt a show háziasszonya, Nádai Anikó, akinek a hangját ugyan nem lehetett hallani, de látszott rajta, hogy nagyon mérges valamire, és mondja a magáét. „Nem a villalakókra haragudtam, és még csak nem is a munkatársaimra, csak a helyzetre, hiszen maximalista vagyok, aki igyekszik mindenből a legjobbat kihozni” – kommentálta később.

Till Attila: hol is vagyok?

A pörgő nyelvű műsorvezető vérprofi a tévézésben, de néha még ő is belekeveredik a mondanivalójába. A Sztárban Sztár műsorban így konferálta fel az egyik versenyzőt, Tóth Andit: „És akkor jön Tóth Andi Bangó Margóként.” (Bangó Margit helyett.) Aztán felsorolta, hol követhetik a nézők a műsort: „Ott vagyunk a Facebookon, az Instán és a Tiktakon.” (A TikTok-csatorna helyett.)

D. Tóth András: Szellemesen reagált az új nevére

2017-ben a Fókusz egyik műsorvezetője még D. Tóth András volt, aki az egyik héten minden este feltűnt a képernyőn a magazin házigazdájaként. Ennek ellenére tévedésből nem az ő, hanem az aznap szabadságon lévő kolléganője, Barabás Éva nevét írták ki alá, amikor bejelentkezett a műsorban. D. Tóth nem bánta ezt, sőt még a saját Instagramjára is kiposztolta a képet. „Nem mondhatod, hogy nem gondoltunk rád a szabad heteden!” – címezte a fotót műsorvezetőtársának.

Udvaros Dorottya: Földre pottyant

Ugyan nem élő adásban történt a következő baki, de Udvaros Dorottya ragaszkodott hozzá, hogy bekerüljön A mi kis falunk tévében is lement epizódjába, pláne, hogy a művésznő zseniálisan oldotta meg saját, szó szerinti botlását. Történt, hogy az Udvaros által megformált nyugdíjas tanítónő, Kati néni Pajkaszeg állatorvosával, dr. Rádi Jánossal randizott. A jelenet szerint kissé becsiccsentett a pálinkától, amit a késésben lévő dokira várva iszogatott. „Épp felálltam volna, hogy távozzak, amikor kicsúszott a kezem közül a szék, amire támaszkodtam, én pedig a földön landoltam” – így a művésznő. Hogy nem tervezett esés volt, azt az is bizonyítja, hogy a dokit alakító Reviczky Gábor egy „Ó, hoppá!” felkiáltással felpattant, hogy felsegítse kolléganőjét, ő azonban már felállt, és folytatta a jelenetet.

Fotó: RTL

Szöveg: Szabó Csaba

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete