Címlapsztori Sztárok

Nagy családra vágyik Marics Peti: „Tíz év múlva már apaként látom magam”

Még csak 27 éves, de a nevét már az egész ország ismeri. A karrierje nyílegyenesen szárnyal felfelé. Szereti megélni és kiélvezni a pillanatot, de jövőképe is van. Túl sokáig nem akar várni az apasággal, ám egyelőre nincs komoly párkapcsolata.

A fiatal tehetség mert nagyot álmodni, gyerekként is tudatosan haladt a céljai felé. A vágya, hogy híres énekes legyen, teljesült, most pedig egy másik álmát is megvalósította: a TV2-n látható Zsákbamacska második évadában műsorvezetőként debütált Marics Peti

„Hiszek a vonzás törvényében, az energiákban, és abban, ha valamit nagyon szeretnénk, munkával, kitartással és szorgalommal elérhetjük. Eddig amiket elterveztem, egész szépen összejöttek” – meséli Marics Péter, akit annak idején az egyetemről azért bocsátottak el, mert a zenére koncentrált, a tanulást pedig háttérbe szorította.

Féltették a szülők, hogy elkallódik

A szülei meghúzták a határt: addig lakhatott otthon, amíg iskolába járt, ezért a maga erejéből kellett felépítenie zenei karrierjét.

„A szüleim nem értettek velem egyet a pályaválasztásomban. Ugyan anyukám az Operettszínház énekkarának tagja, más jövőt szántak nekem, mint hogy énekes legyek. Olyat, ami biztos megélhetést jelent. Féltettek attól, hogy elkallódom. A családi szeretet mindig nagyon erős volt, de akkor azt éreztem, hogy bizonyítanom kell a szüleimnek, hogy a zene az utam, és nem kell miattam aggódniuk. Azóta sikerült megbeszélnünk, és úgy érzem, büszkék rám. Apukám segít a menedzsmentben is, ezáltal jobban belelátnak az életembe, de az is sokat lendített a kapcsolatunkon, hogy nem lakom otthon. Ahogy kirepül az ember a családi fészekből, és ritkábban találkozik a szüleivel, kevesebb idő marad veszekedni. Amikor összejövök a családommal, megbecsüljük az időt, és úgy töltjük el, hogy jóban vagyunk” – árulja el.

Kimerült a sok fellépéstől

Bár Peti gyakran meglátogatja a szüleit, alaposan meg kell terveznie, mikor fér bele az idejébe. „Az elmúlt években felpörögtek az események körülöttem. Egyrészt nagyon élvezem, hogy sokan szeretik a VALMAR zenéjét és rengeteg felkérést kapunk, másrészről viszont nem könnyű sakkoznom az idővel. Néha nem tudok mindent belesűríteni a napjaimba, pedig a pihenés és a barátokkal való találkozás is fontos része az életemnek, és azt is sajnálom, hogy kevés idő marad a kreatív folyamatokra. Tavaly havi huszonöt koncertünk volt a fesztiválszezonban, amit még kimondani is sok. Nem volt könnyű lejjebb adni belőle, de muszáj volt meglépni, mert ráment az egészségünk: kimerültek voltunk, begyulladt a hangszálam, és még sorolhatnám. Most már úgy szervezzük a feladatokat, hogy legyen idő töltődni is.

Nagyon népszerű a TV2 új műsora

Szeret küzdeni egy nőért

Peti az egyedülállók táborát erősíti, egy komoly párkapcsolat aligha férne most bele az életébe.

„Voltak próbálkozásaim, de egyelőre nem jött össze, hogy olyan társat találjak, akivel egészséges kapcsolatot tudunk fenntartani. Ahhoz nagyon okosnak és toleránsnak kell lennie mindkét félnek, hogy működjön. Az életem mostani időszaka másról szól, a karrierépítésnek van itt az ideje, nagyon ütöm a vasat” – meséli nevetve. – Komoly kapcsolattal most nem számolok, de ki tudja, lehet, meglep a sors, és elcsavarják a fejem. Családcentrikus vagyok, nagycsaládban nőttem fel, a  két bátyámmal kiváló a kapcsolatom. Náluk már vannak gyerekek, akiket nagyon szeretek, a későbbiekben én is ilyen életre vágyom. Tíz év múlva már apaként látom magam, a kérdés csupán az, mikor jutok el odáig. Jelenleg óriási a nyüzsgés körülöttem, de ez idővel biztosan csillapodik, ha pedig nem, akkor teszek érte, hogy a családalapításra tudjak koncentrálni. Ehhez azonban elengedhetetlen egy olyan nő, akiről úgy érzem, hogy a végállomás lesz. Túl sokat nem akarok várni, fiatal apuka szeretnék lenni” – mondja a 27 éves énekes, akiért rajonganak a lányok.

„Az ismertség megölte az ismerkedés varázsát. Bennem még mindig az a régimódinak mondott hozzáállás maradt meg, amikor egy férfi küzd, a nő pedig kéreti magát, majd szépen elindul a folyamat… Velem kapcsolatban sokan abba a képbe szerelmesek, amit a tévében látnak, pedig az csak egy felszínes szelet belőlem, a komoly történetek szerintem nem innen indulnak el. Azt vallom, hogy mindennek eljön az ideje, eddig is jó lapokat osztott nekem a sors, bízom benne, hogy ez a jövőben is így marad.”

Teljesült a Bakancslistás vágyuk

Petinek Pető Brúnó a műsorvezetőtársa, akivel öt éve ismerik egymást. „A  zene hozott össze minket, de barátokká váltunk, és bakancslistás vágyunk volt a közös műsorvezetés. Szerencsére azonnal kiderült, hogy a képernyőn is jól működik a formációnk. A legnagyobb kihívást az első adás jelentette, amikor hírességek szerepeltek a  műsorban, de nem illetődtünk meg, jól hoztuk ezt is” – mondja az újdonsült műsorvezető.

Szöveg: Somlai-Kiss Tímea

Fotó: Tv2, privát