Címlapsztori Sztár

51 évesen örökbefogadással lett anyuka A mi kis falunk sztárja, Závodszky Noémi: „A négyéves kislányom tanít engem”

A válása óta egyedül neveli Blankát. Nem könnyű a helyzete, de ügyesen megoldja. A színésznőt az élet többször padlóra kényszerítette, ám mindig felállt a mélypontról. A spirituális hite segíti át a nehézségeken.

Foglalkoztatott színésznőként nyáron sem teszi le a munkát. A szabadtéri előadások mellett szertartásvezetőként is dolgozik. Ez utóbbit legalább annyira szereti, mint a színészetet.

„Elvégeztem egy szertartásvezetői tanfolyamot, és nagyon tetszik. Esküvőn lenni csodálatos élmény. Mindenki boldog és csupa pozitív energia. Jó érzéssel tölt el, hogy hozzájárulhatok a ceremónia sikeréhez” – árulja el Noémi, akit érzelmileg feltölt az a tudat, hogy másoknak adhat. Talán még magának sem fogalmazta meg, de egész élete arról szól, hogy a munkáján keresztül boldoggá tegye az embereket.

Örökbefogadással lett anyuka

„Spirituális beállítottságú vagyok. Részt vettem családállításon és mindenféle okkultizmussal foglalkozó tanfolyamon. Figyelek az égi jelekre és hallgatok a megérzéseimre. Nem hiszek a véletlenekben. Azok a dolgok, amiket nagyon szeretnénk megkapni vagy elérni, és létjogosultságuk van, teljesülnek. A gyermekemmel is így voltam. Hosszú éveken át éreztem, vár rám egy kislány, hogy leszülessen hozzám. Saját gyermeket nem adott a sors, de nyílt örökbefogadással mégis anyuka lettem 51 évesen. Blankát újszülöttként hoztuk el a kórházból, életem egyik legboldogabb napja volt.”

A kislány születése óta Noémi élete gyökeresen megváltozott. Tavaly februárban elvált a férjétől, azóta egyedülálló anyuka. „Sukorón volt egy házunk, azt eladtuk. Blankával most bérelt lakásban lakunk Székesfehérváron, mert még nem találtuk meg az igazi otthonunkat, de tudom, hogy ez is meglesz, csak idő kérdése. A sors most arra tanít, hogy nem szabad mindent azonnal akarni, türelmesebbnek kell lennem. Gyakran azt érzem, hogy a lányom egy öreg lélek, aki már többször leszületett a Földre, és most ő tanít engem. Nagyon bölcs, különleges képességgel megáldott, érzékeny gyerek.”

Sikere volt a szülinapi unikornistortának

Noémi számára kész logisztikai bravúr az idővel zsonglőrködni. „Anyukaként és színésznőként is maximalista vagyok magammal szemben. A lányommal sokat foglalkozom, ugyanakkor színpadon is szeretek lenni. Blanka negyedik születésnapján is dolgoztam este, a Bor, mámor, szerelem című előadást játszottuk Dunaújvárosban, így a lányom felköszöntését napközben oldottam meg. Átmentünk a barátainkhoz, Blankát pedig megleptem a hőn áhított unikornistortával. Jó volt látni az arcán a boldogságot.”

Nagyon kevés a családi segítsége

Az 55 éves színésznő bátran néz a kihívások elé. „A válásom körüli időszak nem volt könnyű számomra, igazi gyászfolyamat, de ezt is egy tanításnak fogtam fel, ami a fejlődésemet szolgálja. Rájöttem, hogy felesleges beleragadni egy olyan házasságba, ami nem építő jellegű, s ami nem működik.”

Noémi a változó világunkban is próbál otthonosan mozogni. „Ma semmi sem biztos, ehhez kell alkalmazkodnunk. Sok a megoldásra váró feladat és sok a bizonytalanság is, de szerintem más családok is hasonló helyzetben vannak, senki nincs biztonságban. Ősszel a 30. évadomat kezdem meg a székesfehérvári Vörösmarty Színházban. Szeretek forgatni is, jó volt A mi kis falunk sorozatban benne lenni, de jön-e újabb nekem való tévés szerep? Ha igen, akkor összeegyeztethető-e a színházi munkámmal és az óvodás kislányom mindennapjaival, hiszen nekem anyukaként is helyt kell állnom, családi segítségem kevés van. Édesanyámmal nem egy városban lakunk, nem tudunk csak úgy átszaladni hozzá, hogy vigyázzon az unokájára. De panaszkodni nem szeretek, inkább a megoldásra törekszem. Eddig mindig sikerült, így hát pozitívan állok a következő évek elé is. A hitem nagyon erős.”

Ragyogó nevet adott a lányának

Olyan keresztnevet adott a lányának, aminek a jelentésével is tud azonosulni. „Fényes, ragyogó, tiszta, fehér. Ezt jelenti a Blanka név. Rögtön beleszerettem. Van egy második keresztneve is, ezért ha nagyobb lesz, ő döntheti el, hogy melyiket szeretné használni” – árulja el Noémi.

Fotó: RTL, privát