Címlapsztori Sztárok

A mi kis falunk harsány kocsmárosnéja, Györgyi Anna: „Távol áll tőlem a dörzsöltség, a talpraesettség és a dögös kinézet”

A mi kis falunk sorozat dörzsölt kocsmárosnéját, Évát alakító színésznő a való életben visszafogott, szerény teremtés, aki könnyen meghatódik, ha valami jó történik vele.

Távol áll tőle a művésznős megjelenés. A külseje hétköznapi és emberi, ettől is olyan szerethető Györgyi Anna. Többnyire gyalogosan jár-kel a fővárosban, esetleg a tömegközlekedést használja.

„Imádok sétálni, nézni az embereket, vagy csak meditálni gyaloglás közben. Nem nagyon szoktak felismerni az utcán, mert nincs rajtam semmi színésznős. Nem viselek feltűnő ruhákat és nagy fülbevalót. A belső ragyogásban és a tehetségben hiszek. Ha valakinek jó a lelke, akkor nőies és vonzó tud lenni. A természetes külső áll közel hozzám, sosem gondolkodtam azon, hogy plasztikáztatnom kellene az arcomat, még csak push-up melltartót sem hordok. A ráncokat elfogadom, az élet velejárójának tartom” – mondja az 56 éves színésznő.

Sorsszerű volt a találkozásuk

Férjével, Kiss Csaba színházi rendezővel 27 éve vannak együtt. „A Bárka Színház egyik próbáján ismerkedtünk meg, és azóta tart a szerelmünk. Pedig elvileg nem is voltam Csaba nőtípusa, bevallotta, hogy annyira nem is tetszettem neki. A találkozásunkat mégis sorsszerűnek tartjuk. A férjem a mai napig nagyon meg tud hatni, mert gyakran jelét adja annak, hogy szeret. Legutóbb például azt mondta: én most is elvennélek feleségül, mert neki való feleség vagyok. Jólesett a vallomása. Csabi egyébként nagyon emlékeztet az édesapámra. A férjem hangjában, kisugárzásában van valami rendkívül megnyugtató és biztonságot adó. Azt is szeretem benne, hogy nagyon okos, fizikusként végzett. Különböző karakterek vagyunk, de a lényeges dolgokról ugyanúgy gondolkodunk.”

Györgyi Anna színésznő és férje, Kiss Csaba rendező

A házaspár nem tudná elképzelni egymás nélkül az életét. A közös utazások is táplálják az összetartozást. Bejárták a világot. „A pénzt nem sajnáljuk az élményekre, a távoli kultúrák megismerésére. Mondhatni, egyszerűen élünk, nem veszünk drága ruhákat és tárgyakat, ám a szabadságunkat szeretjük külföldön tölteni.”

Nagylánya is színésznő lesz

A házaspárnak két lánya van. A nagyobbik, a 23 éves Kiss Anna Gizella is színésznőnek készül. Jelenleg a Kaposvári Egyetem hallgatója. „Anna nehéz pályát választott, de hiszek benne, mert tehetséges. A színészi hivatás itthon nem a sok pénzről, a sikerről és a csillogásról szól, hanem a küzdelemről, a rengeteg utazásról és a kemény munkáról, aminek olykor nincs is meg a látszata. De a lányunk ebben a közegben nőtt fel, hiszen az édesapja is színházi szakember, és úgy érezte, neki is ezt a csodálatos utat kell bejárnia. Ha minden jól alakul, egy kétszereplős darabban együtt fogunk játszani jövőre” – árulja el az édesanya.

Már csak a kisebbik
lányuk lakik velük

Bobby Ewing lefotózta

A kisebbik lánya a Kölcsey Gimnáziumba jár. 16 évesen már három idegen nyelven tanul: franciául, angolul és olaszul. „Léna állatorvos szeretne lenni, de olyan jó a nyelvérzéke, sajnálnám, ha felnőttként nem kamatoztatná ezt a tudását a munkájában. Meglátjuk, végül milyen döntést hoz, amikor a továbbtanulás kerül szóba.”

Léna még a szüleivel lakik egy józsefvárosi társasházban. „Közel három évtizede a Blaha Lujza tér környékén, a Corvin áruház mögött lakunk. Jó a város közepén, mert szinte minden karnyújtásnyira van, de ahogy idősödöm, egyre jobban vágyom a természetbe. A terveink között szerepel, hogy amikor a kisebbik lányunk is kirepül a családi fészekből, elköltözünk egy csendesebb környékre.”

Tetszene neki akár A mi kis falunk sorozatban látható vidékies közeg is. „Nagyon szeretem az RTL-en szombat esténként látható sorozatot forgatni. Jó találkozni a kollégákkal, csak a hajnali ébresztőt nehéz megszokni, mert tegnap is három óra előtt jelzett a telefonom, mivel öt órakor már a felvevőgép előtt álltunk. Érdekes, hogy a rendező a kocsmárosnét látta meg bennem, mert a valóságban én sokkal szolidabb vagyok, mint a sorozatbeli Éva karaktere. Távol áll tőlem a dörzsöltség, a talpraesettség és a dögös kinézet” – véli Anna, aki a napokban a Dallas sorozat sztárjával, Bobbyval is forgatott.

„A váci művelődési házban vettük fel a Lepattanó című film jeleneteit. El sem hittem, hogy a híres Patrick Duffy egyenesen Hollywoodból jött ide. 74 évesen is nagyon sármos férfi. Azt mondta, hogy a felesége testvérére hasonlítok, és csinált rólam egy fotót, amit elküldött neki” – meséli.

Egy másik találkozás is óriási hatással volt Annára. „Az angol beteg című film óta én vagyok az Oscar-díjas Juli­ette Binoche magyar hangja. Nagyon szeretem őt szinkronizálni, szinte minden rezdülését ismerem a filmvászonról. Nyáron fellépett a Nemzeti Színházban, és az előadás után megkerestem a büfében. Elmondtam, hogy a filmjei végigkísérik a pályámat. Nagyon kedves és természetes volt, beragyogta a termet. Annyira a találkozás hatása alá kerültem, hogy elsírtam magam a helyszínen. Érzékeny ember vagyok, könnyen meghatódom. Nekem már attól is könny szökik a szemembe, ha azt látom, hogy az állataink boldogan játszanak együtt az otthonunkban.”

Nusinak szólítják a barátai

„Ez a becenév főiskolás koromban ragadt rám. Az osztálytársam, Kelemen József nevezett el Nusinak, és azóta is így hívnak a színészkollégáim.”

fotó: Birton Szabolcs, RTL/Bielik István, privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete