Divat

Kozmetika a kamrából: a gyönyörű bőr nem pénztárca kérdése

A gyönyörű bőr nem pénztárca kérdése! Sokszor a legjobb szépítők ott lapulnak a konyhapulton vagy a spájzban. Nagyanyáink módszerei hidratálnak, ránctalanítanak és akár szebbé varázsolják a hajat.
Forrás: pexels.com

ALMA: feszesíti a bőrt

Igazi energiabomba és nem csupán a szervezetnek, de az arcunknak is. Gazdag C-, és B6-vitaminban, káliumban, rézben, mangánban és magnéziumban, illetve tele van flavonoidokkal. A benne található pektin hidratál és energetizál. Feszesít, eltünteti a kor előrehaladtának látható jeleit. Mivel gyümölcssavakat tartalmaz, tisztítja a bőrt és eltávolítja az elhalt hámsejteket is.

MEGLEPETÉS-TIPP

Pépesített almát hetente többször is felkenhetünk az arcunkra, majd 20 perc hatóidő után bő vízzel mossuk le.

Készíthetünk reszelt almából, zabból, túróval és mézzel arcpakolást, amelyet fél óráig hagyjunk a bőrön.

Korpásodás ellen kezelhetjük a hajunkat almaecettel, ráadásul fényesek is lesznek tőle a tincseink.

UBORKA: hidratál és nyugtat

Kifejezett en ajánlott a napozástól kipirult, irritált vagy a gyulladásban lévő bőrre. Antioxidánssal, C-vitaminnal, mangánnal és béta-karotinnal van tele, amely mind fokozza a bőr ragyogását. Az uborka 96%-ban vizet tartalmaz, ennek köszönhetően remekül hidratál.

MEGLEPETÉS-TIPP

Reszeljünk le úgy egy öklömnyi mennyiségben uborkát, miután meghámoztuk, majd keverjük össze ugyanennyi túróval és alaposan pépesítsük. A pakolást vigyük fel az arcunkra, majd ha megszáradt, mossuk le.

Elég egy álmatlan éjszaka, némi stressz, és reggel máris sötét karikás, puffadt szemekkel néz ránk vissza az arcképünk a tükörből? Gyorssegélyként vágjunk a kígyóuborkából két szeletet, tegyük lehunyt pilláinkra és hagyjuk rajta jó 20 percen keresztül. Rögtön szebbnek látjuk majd a világot!

CITROM: a puha kezekért

A C-vitaminban és ásványi anyagokban gazdag citrom sokrétűen használható a kozmetikában, ám attól óva intenek, hogy például az arcunkon hígítatlan formában alkalmazzuk, mivel magas savtartalma irritációt okozhat. Az érdes, megvastagodott bőrfelületeket – mint például a térd vagy a könyök – azonban végigdörgölhetjük egy-egy fél citrommal, hogy világosodjon, lágyuljon az érintett rész.

MEGLEPETÉS-TIPP

Facsarjuk ki egy citrom levét, majd keverjünk hozzá annyi kristálycukrot, amennyivel kenhető, pépes állagú krémet kapunk. Vigyük fel a kézfejünkre, majd addig masszírozzuk, amíg a cukor teljesen feloldódik. Gyengéden leradírozza az elhalt hámsejteket, és feltölti a bőrt energiával. Vigyázzunk azonban, mert a citrom fényérzékennyé teszi a bőrt, ne menjünk utána egyből a napra!

BANÁN: a gyönyörű fürtökért

Mind a bőrünkre, mind a hajunkra remek hatással van a banánban található kálium, C- és B6- vitamin. A bőrt puhává és ragyogóvá varázsolja, hajunkat szebbé, csillogóbbá teszi.

MEGLEPETÉS-TIPP

A péppé tört banánt keverjük össze egy tojássárgájával és néhány csepp mandulaolajjal, majd vigyük fel a hajra, és húzzunk rá zuhanysapkát. Fél óra hatóidő után alaposan öblítsük ki a fürtökből.

Ha száraz a bőrünk, pépesítsünk össze egy banánt és adjunk hozzá egy teáskanál olíva olajat, majd alaposan keverjük össze. Az így kapott pakolást hagyjuk 25 percig hatni, majd mossuk le és puha törölközővel óvatosan itassuk le a vizet.

FONTOS: A pakolásokat először mindig próbáljuk ki kisebb bőrfelületen, és csak akkor vigyük fel nagyobb részre, ha nem okozott allergiás reakciót.

(Kiemelt kép: pexels.com)

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete