Elég sokan döntenek a sovány ételek mellett. Azok, akik diétáznak, hogy megszabaduljanak a súlyfeleslegtől, különösen kedvelik a sovány, vagy zsírszegény élelmiszereket. Sok fogyókúrázó úgy véli, hogy mivel az ilyen élelmiszerek alacsony zsírtartalmúak és magas fehérjetartalmúak, korlátlan mennyiségben fogyaszthatók.
Még ha egy termék kis mértékben vagy egyáltalán nem tartalmaz zsírt, máégsem jelenti azt, hogy reggeltől estig fogyasztható lenne.
Az ilyen mértéktelen fogyasztás eredménye a túlevés. Ennek következtében az ember végül túlzásba viszi a fehérjék, a telített zsírok és az ipari transzzsírok, valamint az egyszerű szénhidrátok fogyasztását.
Ezenkívül az ilyen élelmiszerek gyakran tartalmaznak tartósítószereket és növényi zsírokat. Az összetevőik közé tartozik a cukor, só, keményítő, ízesítők és egyéb olyan káros összetevők, amik lassíthatják a fogyást. Ezeket az állag kiegyenlítése és az íz javítása érdekében adják hozzá.
A legjobb választás mind a fogyókúrázók, mind a súlyukkal elégedettek számára a közepes zsírtartalmú termékek, amelyek nem tartalmaznak felesleges adalékanyagokat.
Ha figyelmen kívül hagyja ezt az ajánlást, és rendszeresen iparilag feldolgozott élelmiszereket fogyaszt reggelire, ebédre és vacsorára, az eredmény emésztési problémák, bőrkiütések és túlsúly lehet.
Fotó: gettyimages