Ezotéria

Segít a természet: nyári szépségvarázslatok a Hold, a virágok és a négy elem erejével

Melyik más időpont lenne a legalkalmasabb, hogy szebbé varázsoljuk magunkat, mint a színekben, ízekben és balzsamos levegőben gazdag nyár?

Tibetben, ha a nők azt szeretnék, hogy szép legyen a hajuk, hagyják, hogy mindennap egy gyermek végigsimítsa a fürtjeiket apró kezeivel. Az ő tiszta energiájuk ugyanis erővel és szépséggel tölti fel
a hajszálakat.

Holdfény hercegnő

A hold ereje évezredek óta támogatja a nőket. Gondoljunk csak arra, hogy még a menstruációs ciklusunk is a hold járásához igazodik, de a fogyókúránkat, hajvágást vagy kozmetikai kezelést is ez alapján időzíthetjük.
Most nincs más feladatunk, mint növő holdnál egy tál vizet az ablakba tenni, és hagyni, hogy a bolygó feltöltse szépítő energiával. A legjobb, ha kívülre tesszük, és nem az ablakon belülre. Lehet, hogy kicsit kellemetlenül hangzik, de amikor reggel behozzuk a vizet – bármilyen hideg is –, álljunk a kádba, zuhanyzóba, és öntsük le vele magunkat, hogy a fejünk búbjától a talpunkig, mindenhol végigfolyjon. Ezek után nyugodtan lezuhanyozhatunk, hiszen a hold ereje egész nap végzi majd áldásos munkáját.

Tűz, víz, föld, levegő

A négy elemet a javasasszonyok mindig is segítségül hívták a varázslataikhoz, így a szépségmágiákhoz is. Kérjük mi is a természet erejét, hogy jól érezhessük magunkat a bőrünkben.

  • Fürödjünk meg, és vegyünk fehér ruhákat magunkra. Ha nincsenek fehér darabjaink, betekerhetjük magunkat egy fehér lepedőbe is.
  • Gyújtsunk meg egy gyertyát, egy füstölőt, készítsünk magunkhoz egy tál vizet és egy maroknyi földet.
  • Álljunk fel, és a füstölőt húzzuk végig – amennyire képesek vagyunk – minden testfelületünk előtt. Vigyázzunk, nehogy megégessük magunkat, vagy a füst a szemünkbe menjen! Majd mondjuk
    a következőt: „A megtisztító levegővel megválok minden olyan külső tulajdonságtól, amit nem szeretek magamon, és szépség költözik a helyébe.”
  • Ezek után húzzuk át tenyerünket a tűz felett, és ugyanezzel a mondattal – csak éppen a tűz szót használjuk a levegő helyett –, végigsimítjuk a testünket. Vegyük markunkba a földet, és mondjuk: „Kérem a föld elemét, hogy ne csak külsőleg, de belsőleg is szép lehessek!”. Hiszen a belső szépség, a harmónia, a szeretettel teli lélek még fontosabb, mint a megjelenés. Legvégül mossuk meg a vízzel az arcunkat, ezzel lezárva a szépségvarázslatot.

Virágok ágyában

A kamilla és a levendula mindig is használatos volt a szépségvarázslatoknál. Ahhoz, hogy tetőtől talpig szépek legyünk, a virágvarázslatra van szükségünk. Szórjunk az ágyunkra kamillavirágot a fejünk alá
– vagy akár a hajunkba is fonhatjuk –, és levendulát a lábunkhoz. A virágágyon feküdve meditáljunk, és gondoljuk magunkat szépre.

Víz tükre

Gondoljunk csak bele, hány mesében jelenti a megoldást a víz tükre. A tükör átjáró, megmutat egy másik világot. És megmutathat minket abban a formánkban, ahogyan a legszebbek, legkívánatosabbak vagyunk.

Ha van lehetőségünk, menjünk vízpartra, de egy nagy mosdótálba engedett víz is elegendő lehet, hogy elvégezzük a következő varázslatot.

Álljunk a víz elé, hogy lássuk az egész sziluettünket, vagy üljünk a mosdótál elé, hogy az arcunk tükröződjön a víz felszínén. Fogjunk a kezünkbe egy hegyikristályt, csukjuk be a szemünket, és képzeljük el, hogy arcunk és alakunk olyan, ahogyan azt elképzeljük. Mártsuk a vízbe a kristályt, érezzük, ahogyan a szépítő erő beleszáll. Ezek után minden reggel tegyük ezt a kristályt az arcmosó vízbe, illetve hetente egyszer olyan vízben fürödjünk, amelyben megáztattuk a kristályt.

Fotó: shutterstock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete