Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- 15 dkg szárazkolbász
- 50 dkg burgonya
- 20 dkg morzsolt kukorica (konzerv)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 1 csokor újhagyma
- só, frissen őrölt bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál csilipaprikakrém
A finomra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a hosszában félbevágott és felkarikázott kolbászt. Kicsit átsütjük a kolbászt is, majd beletesszük a hámozott, kockákra vágott burgonyát. Átfuttatjuk a burgonyát is az olajon, megsózzuk, megborsozzuk, majd felöntjük 1,2 liter vízzel.
Beletesszük a lecsepegtetett kukoricát, a zúzott fokhagymát, lefedjük, és puhára főzzük a burgonyát. A tejfölt elkeverjük a mustárral, majd fokozatosan, hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk. Beletesszük a felkarikázott újhagymát, sóval, borssal, petrezselyemmel, csilikrémmel ízesítjük.
380 kcal, 37 g szénhidrát/adag