Sajtos, göngyölt csirkemell
Hozzávalók:
• 4 db csirkemellfilé
• 1 csokor medvehagyma
• 15 dkg könnyen olvadó sajt
• só, frissen őrölt bors
• a panírozáshoz liszt, zsemlemorzsa, tojás
• olaj a sütéshez
Elkészítés:
1. A csirkemelleket úgy vágjuk be, hogy kiterítve téglalapot kapjunk. Sózzuk, frissen őrölt borssal fűszerezzük.
2. Minden hússzeletre 2-3 levél medvehagymát helyezünk, ezekre tesszük a vékonyra szelt sajtot. A szeleteket feltekerjük, fogpiszkálóval vagy hústűvel megtűzzük, majd bepanírozzuk a tekercseket.
3. Bő, nem túl forró olajban, viszonylag lassan körbesütjük a töltött tekercseket. Párolt rizskörettel kínáljuk.
Fotó: Vrábel Kriszta