Konyha

Fűszeres, omlós álom: Csirkecombok kakukkfüves, hajdinás sült répával – Recept

A hajdina minden esetben tökéletes gluténmentes köret az ételallergiásoknak.

Csirkecombok kakukkfüves, hajdinás sült répával

Hozzávalók 4 főre:
A combokhoz:
• 4 egész csirkecomb
• 4 evőkanál étolaj
• 1 teáskanál csilipehely
• 1 teáskanál méz
• 1 teáskanál finomra aprított friss kakukkfű
• 2 késhegynyi só
A körethez:
• 25 dkg hajdina
• 1,2 kg sárgarépa, cikkekre vágva
• 5 evőkanál étolaj
• 2 késhegynyi só
• 2 teáskanál finomra aprított friss kakukkfű
• negyed citrom leve
• 1 csokor friss petrezselyemzöld, finomra aprítva

1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Az olajat és a fűszereket egy kis tálban összekeverjük, majd alaposan bemasszírozzuk vele a combokat. A húst sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 55-60 perc alatt készre sütjük.
2. Egy kisebb lábosban vizet forralunk, 2 késhegynyi sóval ízesítjük, beleszórjuk a hajdinát, majd 12-13 perc alatt készre főzzük. Leszűrjük, és hagyjuk lecsöpögni.
3. A répát egy nagyobb keverőtálba borítjuk, hozzáadjuk az étolajat, a sót, a citromlevet, a kakukkfüvet, majd alaposan összeforgatjuk. A keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk.
4. A combok sütési idejének 35. percénél a hőfokot 220 fokra emeljük, a csirkét a sütő alsó állására csúsztatjuk, a répát a sütő közepére toljuk, és 25 percig egy sütőben sütjük a csirkével, az utolsó 10 percben légkeveréssel. Végül a répát összeforgatjuk a főtt hajdinával és a petrezselyemmel, így tálaljuk a csirke mellé.

Recept: Szatmári Feri

Fotó: Puskás Nóra

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete