Konyha

A csirkemell sosem megy ki a divatból: Omlós csirkemell zöldséges vadrizzsel – Recept

A csirkemell olyan komfortalapanyag, amihez bármikor lehet nyúlni, ha egy kiadós ebédet vagy egy gyors vacsorát szeretnénk főzni.

Omlós csirkemell zöldséges vadrizzsel

Hozzávalók 4 főre:
• 80 dkg csontos csirkemell (két közepes darab)
• 10 dkg vadrizs
• 5 dkg basmati rizs
• 20 dkg cukkini
• 20 dkg zsenge zöldborsó (fagyasztott)
• 20 dkg kaliforniai paprika
• 20 dkg gomba
• tengeri só
• frissen őrölt bors
• olívaolaj
• 1-2 evőkanál fehérborecet
• 2 gerezd fokhagyma

1. Lábosban vizet forralunk. Ha felforrt, megsózzuk, beleszórjuk a vadrizst, majd 2 perc múlva a basmati rizst. 15 perc alatt puhára főzzük a basmati rizst (a vadrizs ekkor még kissé kemény), hozzáadjuk a zöldborsót, majd az egészet leszűrjük.
2. A zöldségeket megmossuk, felkockázzuk. Tapadásmentes serpenyőben adagonként, kevés olívaolajon a zúzott fokhagymával együtt ropogósra grillezzük őket. Elkeverjük a grillezett zöldségeket a rizzsel, megsózzuk, és enyhén meglocsoljuk a borecettel.
3. A csirkemellet filézzük, azaz levágjuk a csontról a húst. Felforrósított serpenyőben a bőrös felénél kezdve, kevés olívaolajon körbepirítjuk a melldarabokat. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük a húst, a 230 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd szeletelés előtt 10 percig pihentetjük. Szeletelés után megszórjuk tengeri sóval, és frissen őrölt feketeborssal.

Fotó: Vrábel Kriszta