Konyha

Hét hozzávalóból készül a királynői desszert: Habcsókos barackos linzer – Recept

Ezerszer jobb, mint az agyonsztárolt macaron!

Habcsókos barackos linzer

Hozzávalók 30 db-hoz:
• 20 dkg liszt
• 12,5 dkg margarin
• 6 dkg porcukor
• 2 tojás sárgája
a habcsókhoz:
• 2 tojás fehérje
• 15 dkg porcukor
sűrű baracklekvár

1. A sütőt 180 Celsius-fokra előmelegítjük. A lisztet elkeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a felkockázott margarint és a tojások sárgáját. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
2. A szobahőmérsékletű tojásfehérjéket elektromos habverővel verni kezdjük. Amikor már habosak, de még nem kemény a habjuk, evőkanalanként elkezdjük hozzáadni a porcukrot. Minden adag között 1-1 percig verjük a habot. Fényes, vágható masszát kell kapnunk.
3. Lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, linzerszaggatóval köröket szaggatunk belőle, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük őket. Minden karikán elkenünk 1 mokkáskanál sűrű baracklekvárt, majd nyomózsákból tojáshabsipkát nyomunk rájuk. Az előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Fotó: Vrábel Kriszta

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete