Konyha

Édességek a nyár gyümölcseivel: Málnás-pisztáciás sajttorta – Recept

Színes a piac, teremnek a kerti gyümölcsfák, bokrok. Élvezzük ki a szezont, készítsünk a családnak üde és látványos desszerteket!

Málnás-pisztáciás sajttorta

Hozzávalók 12 szelethez:
• 15 dkg zabkeksz
• 10 dkg hámozott, pörkölt pisztácia
• 10 dkg vaj
a töltelékhez:
• 2 dl tejszín
• 2 zacskó instant zselatin (főzés nélküli)
• 4 dkg porcukor
• 25 dkg natúr krémsajt
• 2 dl natúr joghurt
• 30 dkg málna

1. A kekszet mozsárban vagy konyhai aprítóval morzsásra törjük. A pisztáciát durvára vágjuk. Összekeverjük őket. 3 evőkanálnyit félreteszünk belőle, a maradékot összekeverjük az olvasztott vajjal, majd egyenletesen egy folpackkal bélelt, 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába lapogatjuk. Hűtőszekrénybe tesszük.
2. A hideg tejszínt elektromos habverővel elkezdjük verni (nem kell keményre), majd fokozatosan hozzászórjuk a zselatint.
3. Hozzákeverjük (még mindig az elektromos habverővel) a porcukrot, a krémsajtot, a joghurtot és az összeturmixolt málnát. A krémet a kekszes alapra simítjuk, egy éjszakára hűtőbe tesszük.
4. Tálaláskor óvatosan leválasztjuk a tortát a formáról, levesszük a folpackot az aljáról, majd megszórjuk a félretett pisztáciás kekszmorzsával, és kevés málnával díszítjük.

Fotó: Vrábel Kriszta