Konyha

Maradékból finomat: Rakott bejgli – Recept

Az ünnepekre általában többet főzünk a kelleténél, de az el nem fogyasztott ételt pazarlás lenne kidobni. Készítsünk inkább változatos fogásokat belőlük!

Rakott bejgli

Hozzávalók 6 adaghoz:
• 1 rúd (kb. 40 dkg mákos bejgli)
• 2 dkg vaj
• 4 tojás
• 4 dl tej
• 2 evőkanál porcukor
• 1 púpozott evőkanál vaníliás pudingpor

1. A sütőt 180 Celsius-fokra előmelegítjük. Egy kerámiatálat alaposan kivajazunk, és belehelyezzük a szeletelt bejglit.
2. A pudingport 1 evőkanál porcukorral és a tejjel egy tálban csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, simára keverjük, majd a mártást a bejgliszeletekre öntjük.
3. Kb. 30 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.

Fotó: Vrábel Kriszta

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete