Konyha

Együk magunkat szerencsésre Szilveszterkor: Mustáros-tarkaborsos göngyölt sertésszűz lencsesalátával – Recept

Szilveszterkor a partiételeké és persze a sikereket bevonzó finomságoké a főszerep. Rajtunk ne múljon: biztosítsuk be a boldogságot és a gazdagságot finom ételekkel!

Mustáros-tarkaborsos göngyölt sertésszűz lencsesalátával

Hozzávalók 8 adaghoz:
• 80 dkg sertésszűz (2 db)
• 1 evőkanál fokhagymakrém
• 2 evőkanál mustár
• 1 tasak tarka bors
• 1 teáskanál só
• 2-3 evőkanál olaj
a salátához:
• 2 pár virsli
• 80 dkg burgonya
• 25 dkg beluga lencse (fekete, apró szemű lencse)
• 1 nagy fej lila hagyma
• 1 csokor petrezselyem
• 4-5 evőkanál fehérborecet
• 1 dl majonéz
• 3 dl 12%-os tejföl
• só, frissen őrölt bors

1. A sertésszüzeket hosszában bevágjuk, téglalappá kihajtjuk. Megkenjük őket a fokhagymakrémmel és a mustárral. Enyhén megsózzuk, és egyenletesen megszórjuk a durvára tört tarka borssal.
2. Feltekerjük, és zsinórral körbecsavarjuk őket. Teflonserpenyőben, kevés olajon, nagy lángon körbesütjük, majd 20 percre áttesszük a 200 Celsius-fokra előmelegített sütőbe. Kivesszük, alufóliával letakarjuk, és hűlni hagyjuk. Legalább 3-4 órára a hűtőszekrénybe tesszük, majd vékonyan felszeleteljük.
3. A salátához a lencsét sós vízben puhára főzzük. A meghámozott, kockákra vágott burgonyát is megfőzzük, és az utolsó pár percben hozzáadjuk a karikázott virslit.
4. Leszűrjük, elvegyítjük a lencsével és a felkockázott lila hagymával. Ecettel meglocsoljuk, és elkeverjük. 1 óráig állni hagyjuk. Közben a tejfölt összekeverjük a majonézzel. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, és összeforgatjuk a salátával.

Fotó: Vrábel Kriszta

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete