Konyha

Bemutatkozik a tökéletes páros: Bazsalikomos-lime-os epres pite – Recept

Már nagyon ki vagyunk éhezve a tavaszi gyümölcsök friss zamatára, nem csoda, hogy a primőröket a süteményeinkbe is belevarázsoljuk. Ami nem érik, vagy még nagyon drága, azt fagyasztottal is pótolhatjuk.

Bazsalikomos-lime-os epres pite

Hozzávalók 12 szelethez:
• 3 db tojás
• 10 dkg cukor
• 10 dkg kukoricadara
• 10 dkg búzaliszt
• 1 csomag sütőpor
• 1 dl étolaj
• 2 dl natúr joghurt
• egy csipet só
• 30 dkg eper
• 1 közepes csokor bazsalikom
• 1 db lime vagy citrom
• vaj és liszt a forma kikenéséhez

1. A sütőt 180 Celsius-fokra előmelegítjük. Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a natúr joghurtot és az olajat.
2. A lisztet elvegyítjük a kukoricadarával, a sütőporral, a csipet sóval, majd fakanállal a tojáshoz keverjük. Beleforgatjuk a finomra vágott bazsalikomot és hozzádjuk a lime kifacsart levét is.
3. Kivajazunk és liszttel megszórunk egy 24-26 centiméteres piteformát, belesimítjuk a tésztát, rászedjük a darabolt epret, és az előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Fotó: Vrábel Kriszta