Konyha

Az olasz mammák titkos receptje: Aszalt paradicsomos-bazsalikomos fasírt spagettivel

Ilyesmit Olaszországban étteremben csak ritkán lehet kapni, a vidéki konyhában viszont alap ez a kiadós tésztaétel.

Aszalt paradicsomos-bazsalikomos fasírt spagettivel

Hozzávalók:
• 10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
• 40 dkg sertés-marha darált hús
• 5 dkg kapribogyó
• só, frissen őrölt bors
• 1 csokor bazsalikom
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 db tojás
• 2+3 evőkanál zsemlemorzsa
• 40 dkg spagetti
• 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
• 3 dl paradicsompüré
• napraforgóolaj a sütéshez

1. Az aszalt paradicsomot lecsepegtetjük, felaprítjuk, elkeverjük a darált hússal, hozzáadjuk a kapribogyót, sóval, borssal, az aprított bazsalikommal és 2 gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük. Hozzáadunk 1-2 evőkanál zsemlemorzsát, összedolgozzuk a masszát, és 20 percig pihentetjük.
2. Kifőzzük a spagettit. Serpenyőben 2 evőkanál olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a harmadik gerezd zúzott fokhagymát, átforgatjuk az olajon, majd beleöntjük a paradicsompürét. Sózzuk, borsozzuk, átmelegítjük, majd hozzákeverjük a leszűrt tésztát.
3. A húsmasszából 8 fasírtot formázunk, megforgatjuk zsemlemorzsában, mindkét oldalukatt ropogósra sütjük, és a spagettivel tálaljuk.

Fotó: Vrábel Kriszta