Afrikai harcsa zöldborsós hummusszal
Hozzávalók 4 adaghoz:
50 dkg afrikaiharcsa-filé
10 dkg liszt
2 db tojás
1 teáskanál fokhagymapor
olaj a sütéshez
A hummuszhoz:
25 dkg zöldborsó
25 dkg főtt csicseriborsó (konzerv)
3 evőkanál tahini (szezámkrém)
1 gerezd fokhagyma
1 dl natúr joghurt
só, frissen őrölt bors
negyed citrom leve
1. A megmosott és megtörölt halszeleteket nagy kockákra vágjuk.
2. A lisztet egy nagyobb keverőtálba mérjük, összekeverjük a fokhagymaporral, a sóval és a borssal. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, és csomómentesre keverjük.
3. Megforgatjuk benne a halkockákat, majd bő, közepesen forró olajban aranybarnára sütjük őket. Konyhai papírtörlőre szedjük lecsepegni.
4. A zöldborsós hummuszhoz a borsót sós vízben puhára főzzük, és leszűrjük. Elkeverjük a csicseriborsóval, hozzáadjuk a joghurtot, és botmixerrel krémesre keverjük. Tahinivel, zúzott fokhagymával, sóval, borssal és kevés citromlével ízesítjük. Ha nem kapunk tahinit, szárazon pirítsunk meg kb. 5 evőkanál szezámmagot, majd botmixerrel krémesítsük.
Fotó: Vrábel Kriszta