Lassan vége a nyárnak, de még nagyon szép napok várnak ránk, és meg is édesíthetjük őket egy-két finom szőlős süteménnyel.
A bogrács egyik sztárja a halászlé, akár tiszai, akár dunai. De tengeri halakból is lehet finom halleveseket főzni!
Augusztus huszadika táján mindenkinek eszébe jut a kenyérsütés, akkor is, ha hétköznapokon nem maga süt. Ajánlunk néhány különlegességet.
Nincs jobb elfoglaltság a nyári esték sütögetéseinél, és a finom falatok elfogyasztásához érdemes vendégeket is hívni.
Csodás illatok terjengenek a konyhában, rotyog a baracklekvár, nagy a kísértés, hogy a mézédes barackokat süteményekbe azonmód felhasználjuk.
A magyar konyha egyik legnagyobb kedvence a lecsó. A megszokott hagyományos változatok mellett érdemes kipróbálni másokat is.
A melegben nem kívánjuk a nehéz ételeket, inkább kanalazunk egy kis levest, azzal is biztosan sikerül jóllaknunk.