Lélek

9+1 tipp, amivel feldobhatjuk a szerelmi életünket: a távolsággal a hiányérzet is arányosan növekszik

A mindennapi taposómalomban olykor még a legharmonikusabb párkapcsolat is elfárad, ellaposodik. Itt az ideje, hogy kicsit feldobjuk a házaséletet! Íme, a Meglepetés 10 „instant” receptje!

1. Ahhoz, hogy a huncutság a szerelmi életünk része maradhasson, kell, hogy legyenek közös kis titkaink, amikről nem tud senki más. Nem arra gondolunk, hogy bankot kell rabolnunk a párunkkal közösen, de egy lopott légyott a reggeli zuhanyozás közben a fürdőszobában, vagy egy napra meglógni a kedvesünkkel a világ elől, esetleg vásároljunk titokban valamit egy felnőttüzletben – az ilyen titkok újra tinédzserekké varázsolnak bennünket, és sokkal nyitottabbak leszünk egymásra, a szerelemre.

2. Tegyük egymást szabaddá a kapcsolatban! Beszéljük rá a másikat, hogy igenis időnként hódoljon annak a szenvedélynek, ami korábban fontos volt neki. Ha horgászat, hát horgászat, ha egy jó sörözés a barátokkal, akkor az. Mi se rejtsük véka alá a vágyainkat: ha szeretnénk egy kreatív körhöz csatlakozni, esetleg sportolni vagy kikapcsolódni a barátnőinkkel, bátran tegyük meg. Az új élmények feltöltenek bennünket energiával, ráadásul lesz mit mesélnünk a párunknak a külön átélt dolgokról, ami máris elindíthat egy meghitt összebújást!

3. A lelkünk mélyén él bennünk egy kisgyerek, aki nagyon szeret játszani! Ezt pedig a párkapcsolatunkra nézve is ügyesen kihasználhatjuk. Egy-egy fárasztó nap után nem kell mindig a tévé elé kucorogni, előkerülhetnek a régi társasjátékok, mint mondjuk az Activity vagy a Gazdálkodj okosan, esetleg egy sakktábla, két nagy bögre illatos teával és némi süteménnyel. A hangulat pedig észrevétlenül válik majd játék közben olyan oldottá, hogy végül nem csak sakkozni lesz kedvünk…

4. Hagyjuk abba, hogy minden búbánatunkat a párunknak panaszoljuk el! Használjuk erre inkább a legjobb barátnőnket, akibe elég empátia és türelem szorult ahhoz, hogy munkahelyi, gyerekneveléssel vagy épp a fogyókúránkkal kapcsolatos problémáinkat hallgassa órákon át, és megértően bólogasson. A férfiak erre csak ideig-óráig alkalmasak, azonban ez ránk, nőkre is igaz. Gondoljunk csak bele, mennyire idegesítő, ha a kedvesünk a velünk való törődés helyett már megint napok óta morog! Változtassunk a panaszhabitusunkon, ha szükséges: a napunk pozitív híreiről meséljünk a vacsoraasztal mellett.

5. Ha laposnak érezzük a kapcsolatunkat, néhány napnyi különlét is segíthet. Vegyünk ki néhány szabadnapot, és utazzunk el a gyerekekkel a nagymamához, vagy akár menjünk a barátnőinkkel kirándulni, hogy a kedvesünk és mi is magunkra maradhassunk egy kicsit a gondolatainkkal. Egy kapcsolatban, ahol a felek szeretik egymást, a távolsággal a hiányérzet is párhuzamosan növekszik. Ez utóbbi pedig ismét felkorbácsolja a szenvedélyt.

6. A boldog házasság nem azt jelenti, hogy egymás nyakára kell telepednünk. Csak akkor lehet felhőtlen a kapcsolat, ha a felek külön-külön is jól érzik magukat a bőrükben, megvannak a saját céljaik, vágyaik, örömmel végzett tevékenységeik, és nem arra törekednek, hogy kizárólag a másik jelenlétéből, az ő energiáiból építsék a saját lelki harmóniájukat. Érdemes dr. Krasnow amerikai párkapcsolat-kutató professzor ezen tézisét komolyan átgondolni, és önmagunkra, a szerelmi életünkre vetíteni.

7. Ne vegyük természetesnek, hogy a kedvesünk segít nekünk! Ne csak panaszkodjunk, hogy mi az, amit nem végzett el, mi az, amiben jobb lehetne, megrovás helyett inkább dicsérjük meg, hogy milyen jó, hogy levitte a szemetet, vagy épp kiporszívózta a kocsit. Ha mindezt a kedvességet még csókkal is megháláljuk, legközelebb még nagyobb lelkesedéssel segít majd nekünk. Egymás becsmérlése úgy is csak vitához és rossz hangulathoz vezet.

8. Egy romantikus estéhez kell a megfelelő közeg. A vacsora után halomban álló mosatlan és a rendetlen nappali sok-sok életveszélyes játékautóval a szőnyegen nem kedvez ennek. Ne sajnáljunk néha kivenni egy-egy szabadnapot a lakás rendbetételére, hogy a takarítás ideje ne mindig a hétvégéből és az estékből menjen el. Így néha egy hétköznapi éjszakából is ünnepet varázsolhatunk: otthonosan, meghitt gyertyafényben, a szép és rendezett lakásban könnyebb egymásra hangolódni.

9. Nem spórolhatunk mindig önmagunkon, hiszen az évek múlásával is nagyon fontos, hogy tessünk a párunknak. Időnként vásároljunk egy csinos ruhadarabot, amit megdicsérhet, változtassunk a frizuránkon, de néhány színes, olcsón beszerezhető bizsuval is elérhetjük a változást, aminek hatására ismét feltámad a kedvesünkben a vadászösztön. Ha pedig ő is elősze-retettel spórol önmagán – a férfiak hajlamosak erre –, ha tehetjük, néha lepjük meg egy finom parfümmel vagy egy inggel, amiben tetszene nekünk. Az öröm közös lesz!

+1. Egy nemzetközi, szexológusok által készített friss felmérés szerint azok a párok képesek akár évtizedekig boldogan létezni egymás mellett, akik átlagosan hetente kétszer szeretkeznek – ez kell a lelki kiegyensúlyozottsághoz is. A feladat tehát adott: igenis vegyük rá magunkat és a kedvesünket is a testi közelségre, akkor is, ha fáradtak vagyunk, mert ez a fajta aktivitás hosszú távon sokkal több lendületet ad a kapcsolatnak, mint amennyi a ráfordítás. Ráadásul itt fokozottan igaz a mondás: evés közben jön meg az étvágy!

Fotó: profimedia

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete