Lélek

A drasztikus fogyás tényleg megmenti a házasságot? A kérdés bonyolultabb, mint gondolná

Sok nő kezd diétába azért, hogy a férje ismét meglássa benne a szexi nőt, akibe beleszeretett. De vajon tényleg segít?

A hosszú távon harmonikus, nyugodt kapcsolatban élő nők esetében jellemző tünet, hogy évről évre szaporodnak rajtuk a felesleges kilók. Erre mondják, hogy a boldogság hizlal. Azonban ha megfeledkezünk arról, hogy párunk továbbra is a szexi nőt szeretné látni bennünk, akibe beleszeretett, azzal a végzetes következménnyel nézhetünk szembe, hogy kiábrándul belőlünk. Persze az elkényelmesedés a teremtés koronájával is megeshet! Szakértőnk szerint legjobb, ha a kapcsolatmegújító fogyókúra közös tevékenység, nem pedig az egyik fél magányos, elkeseredett harca a vágy újraébresztéséért.

Túlsúly és csökkent vágy

„Tartósan nyugodt kapcsolatban évről évre csökken az egymás iránti szenvedély, érdeklődés, vágy, ha nem dolgozunk ennek megakadályozásán. A mindennapi mókuskerékben a kilók is gyakran felkúsznak, és megváltozott testképpel már nem biztos, hogy jól érezzük magunkat meztelenül – véli Gyimesi Andrea szexuálpszichológus. – Épp ezért, ha elégedetlenek vagyunk a testünkkel, akkor már-már öntudatlanul is kerüljük az intim együttlétek lehetőségét. Ez pedig együtt jár a szexuális vágy csökkenésével, önnön nőiességünk elfojtásával, amitől megváltoznak az energiáink. A kevés szex pedig még kevesebb szexet szül. Hiába igyekszünk, már képtelenek vagyunk azt a személyiséget adni, azokat az impulzusokat sugározni kedvesünk felé, amiket ő bennünk nagyon szeret, szeretett. Azt mondom, ha az eltávolodásnak ez áll a hátterében, és ezt felismerjük, akkor valóban lehet kapcsolatmentő is egy diéta.”

Intő jel lehet, ha a párunk egyre gyakrabban marad ki otthonról, ha túl sokat mesél a kolléganőiről, ha ahelyett, hogy esténként velünk törődne, a neten lóg, vagy épp összebújás helyett rendszeresen filmekbe temetkezik.

Éhezni tilos!

Azonban a kapcsolatmentő fogyókúrának is megvannak a maga buktatói. Ha sanyargatjuk magunkat, azzal csak rontunk a helyzeten, és lehet, hogy a kilókkal eggyütt a párunkat is végleg elveszítjük.

„Egy éhező ember nem boldog. Ideges, stresszes, türelmetlen, kötekedő, és még sorolhatnám. Ezek a hangulatok pedig nem visszatérő a meghittséghez, hanem a további eltávolodáshoz vezetnek – mondja Andrea. – A praxisomban láttam olyat, hogy egy lánynak semmi baja nem volt magával ducin, de a férje kedvéért lefogyott, aki végül otthagyta egy annál is kövérebb nőért, mint amilyen a lány eredetileg volt. Ez az eset is példázza, hogy a legfontosabb az önmagunkkal való elégedettség.”

Új haj, új hatás

De ott a másik véglet is, amikor a férfi a családot magamögött hagyva a barátnőjéhez költözik, az egyedül maradt fél pedig, hogy könnyítse a felejtést, mindent, de mindent máshogy akar már, mint eddig volt. Új haj, új ruhatár, új test. Szép lassan meg is valósítja az elképzeléseit, fodrász, fogyókúra, testmozgás, a sikertől pedig elégedetté és magabiztossá válik, talán már a régi párja sem hiányzik annyira. Nos, ekkor szokott rádöbbenni a volt férj, hogy valójában ő ezt a nőt akarja, és mindent megtenne azért, hogy visszakaphassa. Mert a párunk szemében akkor vagyunk szexi nők, ha mi magunk is ezt gondoljuk magunkról, ellenkező esetben a drasztikus fogyókúra sem hozza meg a boldogságot. Ha a túlsúlyra csak ráfogták, hogy az a bűnös, és a háttérben valami egész más ok húzódik, ami a kapcsolat megromlásához vezetett.

Tippek

● A férfiak zöme jó néven veszi, ha a felesége a nappali közepén végez esténként popsiformáló gyakorlatokat!

● A diétás fogásokat el lehet készíteni vágyfokozó fűszerekkel is (Például: csili, fahéj, szerecsendió, petrezselyem, bazsalikom, szegfűszeg)

● Maga a szexuális beteljesedés megközelítőleg 110 kalóriát éget el a legújabb tudományos eredmények szerint

fotó: pexels