Sztárok

Czippán Anett: „Vágytam arra, hogy kisbabám legyen”

Miközben Czippán Anett kisfia, Olivér Noel a hatodik születésnapjára készül, hamarosan egy újabb taggal bővül a család. A TV2 népszerű műsorvezetője novemberre várja második gyermeke érkezését.
czippán anett, sztár, magyar sztár, fem3cafe

Nagy az izgalom Czippán Anették otthonában. Készül a csokoládétorta, amit a műsorvezetőnő kisfia rendelt meg a hatodik születésnapjára. „Hatalmas zsúr lesz nálunk. Barátok, családtagok, gyerekek jönnek hozzánk. Olivér júliusi születésnapja nagy eseménynek számít. A fiam szereti és elvárja, hogy méltóképpen köszöntsük fel őt. Idejekorán megrendeli, hogy az adott évben milyen díszítésű tortát szeretne, minden évben csokitortát kér, de a díszítés változik. Tavaly vonatosat készítettem, idén a tűzoltós a sláger” – meséli Anett.

 „Anya, ne kockáztass!”

Az ötödik hónapban járó kismama nagyon jól viseli a várandósságot. Az első trimeszterben volt egy kis émelygése és hányingere, de szerencsére ennek az időszaknak már vége. Anettnek nem esik nehezére a munka, és úgy tervezi, november elejéig a képernyőn marad, a Fem3 Café című műsorban. „Eddig négy-öt kilót híztam, és ez még a nagy hőségben is elviselhető, nem jelent különösebb terhet. Megfogadtam, most jobban odafigyelek magamra, mert annak idején, Olivérrel húsz kiló jött rám, és a szülés után nagyon nehéz volt leadni.” Anett hatéves fia a műsorvezetőnő első házasságából született, ami válással végződött. Egy érzelmi mélypont után talált rá ismét a szerelem. Két éve él együtt a tévés rendező kollégájával, Gyöngyösi Szabolccsal. A pár tervezte a közös babát, mivel Szabolcs először élheti át az apaságot. „Igazság szerint mindhárman vágytunk arra, hogy kisbaba érkezzen hozzánk. A fiam évek óta folyamatosan mondogatja, hogy szeretne egy kistestvért. A párom és én is úgy láttuk jónak, ha Olivér és a testvére között nem túl nagy a korkülönbség. Ez a hat és fél év pont ideális lesz. A fiam igazi bátyként vigyáz majd az öccsére” – véli Anett, akinek meggyőződése, hogy a fia imádni fogja az újszülöttet. „Nem hinném, hogy gondunk lesz a testvéri féltékenységgel, mert Olivér már most nagyon várja a kistesót. Ha például valami olyat csinálok, amit szerinte nagy pocakkal már nem kéne, akkor erélyesen rám szól: »Anya, ne kockáztass!« Az orvosi vizsgálatokra is mindig elkísér, és helyettem is elmondja, hogy mi a bajom. Olivérnek fantasztikus szókincse van, sokkal érettebb a koránál. Nem jön zavarba, ugyanúgy társalog a nála jóval idősebb felnőttekkel, mint az óvodás-társaival” – meséli Anett.

 „Lazán veszem a terhességem”

A műsorvezetőnő azt mondja, a mostani terhességét sokkal könnyedébben veszi, mint az elsőt. „Amikor Olivérrel voltam várandós, minden terhességgel kapcsolatos könyvet elolvastam, és próbáltam nagyon szakszerű lenni. Azt hiszem, túlságosan is parás voltam, ami utólag talán érthető, hiszen első alkalommal éltem át ezt az állapotot. Most nem bújom a szakkönyveket, nem görcsölök rá a gyerekvárásra. Körülbelül tudom, hogy mire számíthatok, és lazán állok a dolgokhoz.” Anett elárulja, nem bánja, hogy másodjára is fiús kismama. „Várat-lanul ért, hogy ismét fiam lesz, még mondtam is az orvosnak a vizsgálat során, nézze meg még egyszer, hátha tévedett. Valahogy azt éreztem, most kislányt várok. Ezzel együtt nagyon boldog vagyok, mert úgy vélem, két kisfiú jobban egymásra tud hangolódni, hiszen hasonló az érdeklődési körük.”

 Apás szülésre készül

Anett azt meséli, még gondolkodnak az újszülött nevén. „A Gyöngyösi vezetéknév mellé könnyű fiú nevet találni, ám nem szeretnénk hagyományos keresztnevet adni a fiunknak. A párommal átolvastuk az Utónévkönyvet, de egyelőre nincs olyan név, ami mindkettőnknek tetszene, mert olyat sem akarunk adni, ami már egy másik gyerek révén foglalt a családban vagy a baráti körünkben.” Szerencsére a kismamának sokkal kevesebb fejtörést okoz, hogy mibe öltöztesse majd a pici babát. Mint megtudom tőle, a barátnőivel körbeadják egymásnak a gyerekruhákat, rugdalózókat. „Olivér után megmaradt a kiságy és a hordozó. A barátnőimmel pedig egymás után szülünk, így mindig odaajándékozzuk a másiknak azokat a kisruhákat, amikre már nincs szükségünk. Mi is adtunk, és mi is kapunk majd, amikor megszületik a második kisfiam.” Anett kifejezetten igényli, hogy a párja ott legyen a gyermekük világrajövetelénél. „Biztos, hogy Szabolcs mellettem lesz. Az a pillanat neki is fontos, és nekem is. A szülés nem csak az anyának, az apának is meghatározó élmény, és nagyon erős kapocs tud lenni az édesapa és a baba között. Nagyon várjuk már, hogy a kezünkben tarthassunk a közös gyerekünket. A mindennapjaink most erről a különös várakozásról szólnak, illetve arról, hogy a fiam, Olivér idén is meg legyen elégedve a születésnapi tortájával” – teszi hozzá nevetve Czippán Anett.

Már gyerekként is szerepelt a tévében

Czippán Anett közel húsz éve tűnt fel először a televízióban. Akkor még csak 13 éves volt, és a népszerű Kölyökidő című műsorban szerepelt. „Amióta az eszemet tudom, tévés akartam lenni. A szüleim támogattak ebben, és már gyerekként is sokat segítettek, hoztak-vittek a forgatásokra. A mai napig tudunk egymásról az egykori Kölyökidős szereplőkkel, Szekeres Nórival, Kovács Robival. Nagyon jó kis csapat voltunk, időközben ők is felnőttek, családos emberek lettek, de az emlékek nem halványulnak” — árulja el Anett.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete