Sztárok

Gulyás Roland: „Váratlanul ért ByeAlex nagyvonalúsága”

Izgatottan várja az újabb megmérettetést az X-Faktorban feltűnt Gulyás Roland. A 20 éves énekessel legközelebb A Dal című tévéműsorban találkozhatunk. Szerelme, Serena Rigacci a távolból drukkol neki.
byealex dal eurovíziós dalfesztivál gulyás roland holczhaffer csaba serena rigacci

Roland nagyon boldog. Mostanában minden úgy alakul számára, ahogyan azt elképzelte. Novemberben ő lett az év férfi hangja, miután harmadik helyig jutott a 2017-es X-Faktorban. A tehetségkutató után a szerelem is rátalált a 16 éves Serena Rigacci személyében, akit mellesleg a tévéműsornak köszönhetően ismert meg. Ezután még ByeAlextől is kapott egy új dalt, amit Roland napokon belül a nagyközönség számára is bemutat. „Egész életemben arra vágytam, hogy a zenével foglalkozhassak, és nagyon úgy tűnik, jó úton vagyok – mondja lelkesen Gulyás Roland. – Most is egy zenekari próbáról jövök, hiszen indulok A Dal című tévéműsorban, és nagyon szeretném, ha akár én képviselhetném hazánkat az idei Eurovíziós Dalfesztiválon. Még sosem jártam külföldön, és a lisszaboni verseny a titkos vágyaim között szerepel.” Roland azt mondja, nagyon hálás ByeAlex-nek, amiért adott neki egy dalt, nem is hitte volna, hogy ez megtörténhet. „Váratlanul ért Alex nagyvonalú felajánlása. Azt mondta, a Hypnotized című szám az én hangszínemhez illik, és nekem sokkal jobban áll, mint neki. Ő javasolta azt is, hogy induljak A Dalban, és mivel meglehetősen nagy tapasztalata van a zenei életben, hallgatok rá. Remélem, ennek a számnak legalább akkora sikere lesz, mint a Kedvesem című dalnak volt.”

Rendészeti főiskolára jelentkezett

Roland élénken emlékszik arra az öt évvel ezelőtti napra, amikor ByeAlex először szerepelt a tévében a fent említett dallal. „Nekem a zene volt a mindenem, az töltötte ki az életem. Nem bandáztam, nem cigiztem, és az alkoholt sem kóstolgattam hétvégenként, helyette Mozartot, Bachot és különböző műfajú zenéket hallgattam. Az osztálytársaim nem szerettek, mert nem voltak közös élményeink és közös témánk. Ők bulizni jártak, én pedig gitározni tanultam, otthon, a négy fal között. Így éltem a tinédzseréveimet, de utólag már nem bánom, mert legalább volt időm elmélyülni a zenében” – meséli Roland, aki állítása szerint, mindig hitt abban, hogy egyszer lehetősége lesz megmutatni magát. „Tavaly májusban érettségiztem, és utána jelentkeztem a rendészeti főiskolára, fel is vettek, de közbeszólt az X-Faktor válogatója. Mivel halasztásra nem volt lehetőségem, inkább a tehetségkutatót választottam. Nagyon örülök az akkori döntésemnek, mert az igazat bevallva, már nem tudom magamat elképzelni vám- és pénzügyőrként.”

A birkózásban is eredményes volt

Roland másik nagy szenvedélye a sport. Korábban versenyszerűen birkózott, a korosztályán belüli versenyeken számos érmet nyert, többnyire ezüstöt és bronzot. „Most újra elkezdtem a birkózás egyik ágát, a grapplingot. A sport megtanított alázatosnak lenni, és szerintem ez jó tulajdonság. Ha van lehetőségem, mindennap lemegyek a terembe, szeretem az ottani légkört.” Roland nagyon tudatosan él: odafigyel arra, hogy mit eszik. „A csokit és cukros üdítőket évek óta kerülöm. Sok csirkét, rizst és salátát eszem. Főzni is megtanultam, mert érdekel.”

Nem költözött vissza a szülőföldjére

A korábban Sárospatakon élő fiú az X-Faktor miatt költözött fel a fővárosba, és jelenleg is Budapesten él. „Szeretek Pesten lakni, jól érzem magam itt az élet sűrűjében. Csak Serena nagyon hiányzik. Ő karácsony után visszament Olaszországba. Mindennap videotelefonálunk egymásnak, és azt tervezgetjük, mikor tudunk legközelebb találkozni.” A 20 éves Roland és a 16 éves Serena Rigacci az X-Faktor alatt ismerték meg egymást, de csak a műsor után érezték úgy, hogy összetartoznak. „Ő az első szerelmem. Karácsonyra egy-egy nyakláncot adtunk egymásnak ajándékba, a medálba pedig belegravíroztattuk a nevünket. Nem zavar a köztünk lévő korkülönbség, mert Serena érett gondolkodású, nem olyan, mint egy átlagos 16 éves. Szerencsére a szülei is elfogadtak, az ünnepeket együtt töltöttük. Ők családilag béreltek egy lakást Pesten, én pedig mindennap átmentem hozzájuk. A papájától picit féltem, mert hatdanos karatemester, de kiderült, hogy nagyon jó fej. Az anyukája is aranyos, sokféle olasz ételt főzött, a kedvencem a fokhagymás, olívaolajos parmezános tészta lett.” Roland azt tervezi, hogy barátnője kedvéért megtanul olaszul, mert akkor könnyebben fog menni kettőjük között a kommunikáció, de Serena is tanulja a magyar nyelvet már az X-Faktor kezdete óta. „Jó a nyelvérzékem. Az angol mellett egy picit németül is beszélek, és az olasszal is elkezdtem foglalkozni. Serenával jelenleg valamiféle kevert nyelven beszélgetünk: kicsit angolul, kicsit magyarul és kicsit olaszul.” Roland azt meséli, megérti, hogy Serena a családjával együtt visszament Pisába, mert ott jár iskolába, és a közeljövőben fontos vizsgái lesznek. „A célunk az, hogy Serena minél több időt töltsön Magyarországon, hiszen itt már ismeri a közönség, és érdemes lenne az itteni énekesi karrierjével foglalkoznia. Meglátjuk, mit hoz a jövő, de alig várom, hogy újra találkozzunk. Serenának nincs oka aggodalomra. Hűséges típus vagyok, és várok rá, ameddig csak kell.”

Radics Gigivel sem szakadt meg a kapcsolata

Roland mentora Radics Gigi volt. Az énekesnő a műsor után sem engedte el az ifjú tehetség kezét. „Nagyon nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy Gigi meghívott a decemberi koncertjére, és együtt énekelhettem vele a Tüskecsarnok színpadán. Ez volt az első nagyszabású koncert, amin énekesként részt vettem. Gigi közvetlen, és ez nekem szimpatikus. Én is olyan előadó szeretnék lenni, aki két lábon a földön jár, és mindig kedves az emberekhez.”

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete