Sztárok

Görgényi Fruzsina: „Négy éve nem láttam az apukámat”

A Barátok közt fiatal szereplője büszke arra, hogy mindenféle hátszél nélkül jutott el oda, ahol most tart. A miskolci születésű lánynak az az álma, hogy öt-tíz éven belül elismert színésznő és boldog feleség legyen.
barátok közt gigi szerep görgényi fruzsina grease musical holczhaffer csaba pesti magyar színház akadémia rtl klub vastag csaba

Délután van. Vége a forgatásnak. A Barátok közt szereplője jókedvűen ül be az autójába, kivételesen én is vele tartok, egy szakaszon elkísérem. A fővárosi dugóban ülünk, van időnk beszélgetni. „Már tíz éve élek ebben a gyönyörű városban. Nagyon örülök, hogy Miskolcról eljöttem, mert ott nem tudtam volna kibontakozni, színésznőként érvényesülni. Ne értsd félre, szeretem a szülővárosomat, de Budapesten sokkal több a lehetőség” – mondja. Fruzsina most a Borsod megyében élő édesanyját megy meglátogatni. A köztük lévő nagy távolság miatt csak ritkán jut haza. „Nagyon hiányzik az anyukám, többnyire ő utazik hozzám, de most én akartam hazai levegőt szívni” – mondja nevetve. Mint megtudom tőle, a mama vállalkozó, iskolai és kórházi büfék vezetője. Anikó és Fruzsi azt szeretnék, ha egy városban laknának, de erre még néhány évet várniuk kell. „Anya szerződése miatt egyelőre nem megoldható, hogy közelebb költözzünk egymáshoz. Egy szem gyermeke vagyok, szóval később nagyon is szeretnénk, ha ez megtörténne. Jó lenne, ha újra összetartana a családunk, ha a szüleimet gyakrabban láthatnám.” Erre minden esély megvan a jövőben. Fruzsina életében egy olyan találkozásra kerül hamarosan sor, amire évek óta nem volt példa. Külföldön élő édesapját látogatja meg. „A szüleim tinédzserkoromban elváltak, ez egy csúnya szakítás volt, és én akkor megharagudtam az apukámra. Évekig nem is beszéltünk egymással. Időközben ő külföldre költözött, én pedig négy éve nem láttam. Az utóbbi időszakban felvettük egymással a kapcsolatot, megbeszéltük a sérelmeinket, és most már készen állok a személyes találkozásra. Megbocsátottam neki, és izgatottan várom, hogy újra átöleljük egymást” – árulja el a színésznő.

„Nem akarunk álompár lenni”

Jóllehet Fruzsina távol él a szüleitől, a hétköznapokon nem magányos. Vastag Csabával két éve tart a kapcsolta, egy közös munka során ismerkedtek meg. „A Grease című musical főszereplői voltunk. Akkoriban mindketten egy másik párkapcsolatban éltünk. Nekem eszembe sem jutott, hogy Csabi lesz a párom. A mi kapcsolatunk nem szerelem volt első látásra. Nekem az volt a fontos, hogy jó legyek a darabban. Bizonyítani akartam, hiszen ez volt az első komolyabb főszerep a pályámon. Érdekes módon csak akkor figyeltünk fel jobban egymásra, amikor már jó ideje játszottuk a darabot. Csabival sokat beszélgettünk, és rájöttünk, közös a gondolkodásunk, az értékrendünk, mára pedig már együtt élünk.” A pár igyekszik kerülni a közös sajtómegjelenéseket, mert nem a külvilág felé akarják bizonygatni a szerelmüket. „Mi pontosan tudjuk, hogy mennyire elkötelezettek vagyunk egymás iránt, a többi pedig nem számít. Nem akarunk álompár lenni, kirakatban élni.” A 28 éves színésznő azt mondja, egy napon szeretne majd feleség és édesanya lenni. „Annak ellenére, hogy vágyom arra, hogy menyasszonyi ruhába bújjak, ennek még nem jött el az ideje az életemben, ahogy a gyerekvállalásnak sem. Imádom a kicsiket, de először is szeretnék magammal tisztában lenni, igazán felnőni, hogy felelősségteljesen tudjam felnevelni a majdani gyerekem. Talán még nem vagyok teljesen kiforrott személyiség. Majd ha a lelkemben is úgy érzem, hogy anyatigrisként tudom védelmezni a gyerekem, akkor jöhet a kisbaba. Addig a szakmai dolgokra koncentrálok.”

„Most már közel áll hozzám Gigi”

Fruzsina arról is beszél, hogy már 10 évesen játszott a miskolci gyerekszínházban, az Óz, a nagyvarázsló című darabban, a Padlásban és sok másban, és onnantól fogva azt érezte, a színészi pályán a helye. Az érettségi után számára nem is volt kérdéses, hogy hol akarja folytatni a tanulmányait. „A színművészetire jelentkeztem, de nem vettek fel, így a Pesti Magyar Színház Akadémiájára jártam, és ott is végeztem. Támogatók nélkül nagyon nehéz bekerülni a szakmai berkekbe. Nagyon örültem, amikor megkaptam Gigi szerepét a Barátok köztben. Szerencsére a karakterem személyisége fejlődik, már nem az a butuska szőke lány, aki két évvel ezelőtt volt. Most sokkal közelebb áll hozzám ez a szerep.” Fruzsi arról is beszél, hogy szeretne nagyjátékfilmben játszani, mert eddig ez kimaradt. „Egy kicsit türelmetlen vagyok a karrierem alakulását illetően. Sürgetném az időt, hogy minél több szerepben lásson a közönség. Jó volna, ha mondjuk, öt vagy tíz éven belül olyan színésznő lennék, akit az egész ország elismer.”

Otthonosan mozog a konyhában

Fruzsina a szabadidejében szívesen főz, ezt tekinti a hobbijának. „Egy korábbi barátom miatt kezdtem el főzni. Az akkori párom beteg lett, és én készítettem egy levest, ami annyira ízlett neki, hogy ez engem olyan jóérzéssel töltött el, hogy azóta elmélyedtem a konyhaművészetben. Szinte mindennap készítek meleg ételt, a tésztaféléket kifejezetten szeretem” – mondja Fruzsi.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete